Урядовці визначили порядок обстеження будівель, пошкоджених через військову агресію рф

Урядовці визначили порядок обстеження будівель, пошкоджених через військову агресію рф

Уряд затвердив механізм проведення обстеження пошкоджених унаслідок збройної агресії росії будівель і споруд, зокрема об’єктів критичної інфраструктури. Це необхідно для визначення можливості їх подальшої експлуатації, виконання відновлювальних робіт або демонтажу. Відповідне рішення ухвалили 05.04.2022.

Зокрема, Кабмін передбачив:

  • механізм проведення обстеження пошкоджених внаслідок збройної агресії росії об’єктів, а також об’єктів, пошкоджених внаслідок надзвичайних ситуацій іншого характеру;
  • механізм обстеження об’єктів для визначення можливості реконструкції наявних об’єктів з метою зміни функціонального призначення, зокрема, «перепрофілювання» будівель для проживання евакуйованого населення, внутрішньо переміщених осіб;
  • розширення кола виконавців робіт з обстеження пошкоджених об’єктів — на період дії в Україні правового режиму воєнного стану та протягом наступних 90 к. дн.

Обстеження будівель і споруд проводитимуть після виконання робіт із розмінування, аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт.

Любі читачі, команда Експертус Головбух продовжує працювати
і надавати вам професійну підтримку.

У разі, якщо ви передплатник
наших друкованних видань - усі електронні матеріали зараз доступні без обмежень.

У разі, якщо якщо ви читач порталу
та
вам потрібна консультація експертачи детальніша інформаційна підтримка,
ви можете передплатити
наші електронні продукти
«Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» зі знижкою 50%.

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Податки в ОМС: бухоблік та проведення

Сплата податків не минає нікого. І бюджетники не виключення. Навіть ті, які мають відношення до влади, зокрема й місцевої. Які податки і збори є витратами ОМС, як їх обліковувати, бухгалтерські проведення. Про це та інше – у консультації.
9640

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
33782

Баланс форма 1-дс – як заповнити

Баланс 1 – це традиційний фінансовий звіт. Якими є загальні вимоги до складання звіту Баланс форма 1-дс , яку саме інформацію у 2024 році мають розкривати щодо своїх активів і пасивів бюджетні установи – підкаже експерт.
74768

Розробляємо первинні документи для обліку запасів

Нові типові форми первинних документів для обліку господарських операцій із запасами діють з початку 2023 року. Тож установи мають їх використовувати, а за галузевої потреби розробити та затвердити додаткові самостійно. Як визначити реквізити та форму, читайте у статті.
5733

Програмна класифікація видатків: обираємо назву бюджетної програми

У бюджетному процесі застосовують програмно-цільовий метод. Суть його полягає в управлінні коштами місцевого бюджету для досягнення конкретних результатів, цілей, вирішення проблем місцевої громади. При цьому оцінюють ефективність використання коштів місцевого бюджету на кожній стадії бюджетного процесу. Основним елементом цього методу є бюджетна програма.
1273

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді