Чи можна працевлаштуватися за кордоном під час воєнного стану

Так.

Чи можна працевлаштуватися за кордоном під час воєнного стану

Громадяни України мають право займатися трудовою діяльністю за кордоном, якщо така діяльність не заборонена законодавством України та держави перебування.

Права громадян України, які працюють за кордоном, захищає законодавство України та держави перебування, якщо інше не передбачають , згода на обов’язковість яких надала Верховна Рада України (ст. 10 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 № 5067-VI).

За інформацією Управління Держпраці у Вінницькій області

Любі читачі, команда Експертус Головбух продовжує працювати
і надавати вам професійну підтримку.

У разі, якщо ви передплатник
наших друкованних видань - усі електронні матеріали зараз доступні без обмежень.

У разі, якщо якщо ви читач порталу
та
вам потрібна консультація експертачи детальніша інформаційна підтримка,
ви можете передплатити
наші електронні продукти
«Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» зі знижкою 50%.

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Мінімальна зарплата 2025

Мінімальна зарплата 2025 остаточно буде встановлена у Законі «Про Державний бюджет України на 2025 рік». Розмір МЗП на наступний рік вже оголошено у Бюджетній декларації на 2025-2027 роки, а згодом він буде відображений у проєкті Держбюджету-2025.
31

Відрахування із заробітної плати 2024

У консультації мова піде про ті суми, які відраховуються із заробітної плати працівників. Це зокрема податки, аліменти, штрафи, добровільні відрахування. Як визначити відрахування із заробітної плати, як про них звітувати та якими є бухгалтерські проведення для утримань із заробітної плати у бюджетних установах.
5738

Мінімальна зарплата у 2024 році

В нашій статті – як мінімальна зарплата в Україні у 2024 році впливає на основні соціальні показники та податки: виплати бюджетникам, пенсії, мінімальний розмір ЄСВ та мінімальну пенсію.
11000

Індексація зарплати 2024

У 2024 році відновлена індексація зарплати. Які правила для нарахування індексації у 2024 році, як індексувати зарплату, якщо оклад змінюється та якщо не змінювався – дивиться приклади та пояснення від експерта.
44252

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді