Уряд змінив винагороди військовослужбовцям

Кабмін постановою «Про внесення змін до Порядку фінансового забезпечення діяльності військових адміністрацій» від 15.04.2022 № 449 (далі — Постанова № 449) вніс зміни до Порядку фінансового забезпечення діяльності військових адміністрацій.

Уряд змінив винагороди військовослужбовцям

Зміни, зокрема, передбачають, що:

1) грошове забезпечення виплачують з урахуванням вимог постанови КМУ «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану» від 28.02.2022 № 168 за рахунок коштів:

  • установ і організацій, з яких такі категорії осіб відряджено до військових адміністрацій;
  • обласних та районних військових адміністрацій, бюджетів територіальних громад для категорії осіб, яких відрядили до військово-цивільних адміністрацій і призначили/перепризначили до військових адміністрацій;

2) рішення про виплату премії та розмір додаткової винагороди:

  • начальнику обласної військової адміністрації — приймає Головнокомандувач Збройних Сил;
  • військовослужбовцям військових формувань, утворених відповідно до законів, особам рядового і начальницького складу правоохоронних органів, служби цивільного захисту, відрядженим до військово-цивільних адміністрацій та призначеним (перепризначеним) до обласних, районних військових адміністрацій та військових адміністрацій населених пунктів, — начальник відповідної обласної військової адміністрації.

У Порядку фінансового забезпечення діяльності військових адміністрацій також уточнили, що структуру обласної та районної військової адміністрації затверджують відповідно начальники обласної та районної військової адміністрації. Штатні розписи військових адміністрацій населеного пункту затверджує Головнокомандувач ЗСУ.

Постанова № 449 набрала чинності 18.04.2022.

Любі читачі, команда Експертус Головбух продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку.

У разі, якщо ви передплатник наших друкованних видань
— усі електронні матеріали зараз доступні без обмежень.

У разі, якщо ви читач порталу та вам потрібна консультація експерта
чи детальніша інформаційна підтримка, ви можете передплатити наші електронні продукти
«Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» зі знижкою 50%.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24297

Інвентаризація основних засобів: порядок проведення

В бюджетних установах щороку проводиться інвентаризація основних засобів та інших необоротних матеріальних активів (ІНМА) . Вона підтверджує достовірність бухгалтерського обліку і фінзвітності бюджетних установ. Розглянемо, коли і як її проводити.
29603

Акт приймання-передачі транспортного засобу

Коли установа безоплатно отримує чи передає авто, здає його в оренду, відправляє або забирає з ремонту тощо, вона складає акт приймання-передачі транспортного засобу. Форми актів різняться залежно від мети передачі транспортного засобу. Розглянемо, у яких випадках і за якою формою складати ці акти.
54931

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді