За несвоєчасне оприлюднення фінзвітності пропонують не штрафувати

На сайті Верховної Ради зареєстрували законопроєкт № 7378 щодо звільнення від відповідальності за порушення строків оприлюднення фінансової звітності у період дії воєнного стану або стану війни.

За несвоєчасне оприлюднення фінзвітності пропонують не штрафувати

Працюємо та підтримуємо економіку разом!

Відповідні зміни пропонують внести до Закону України «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни» від 03.03.2022 № 2115-IX. Вони передбачають, що:

  • оприлюднити річну фінзвітність та річну консолідовану фінзвітність разом з аудиторськими звітами, звітом про управління, консолідованим звітом про управління, звітом про платежі на користь держави та консолідованим звітом про платежі на користь держави можна протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період, коли фінзвітність не оприлюднювали;
  • у період дії воєнного стану або стану війни, а також протягом трьох місяців після його припинення чи скасування юридичних осіб звільняють від відповідальності за порушення вимог щодо своєчасності та повноти оприлюднення фінзвітності у повному обсязі разом із відповідними аудиторськими звітами на вебсторінці або вебсайті юридичної особи.

Нагадаємо, строки оприлюднення річної фінансової звітності та річної консолідованої фінансової звітності — 30 квітня та 1 червня (ч. 3, 4 ст. 14 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.1999 № 996-XIV).

Наразі за порушення порядку оприлюднення фінансової звітності або консолідованої фінансової звітності разом з аудиторським звітом загрожує штраф у розмірі від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17 000 до 34 000 грн (ст. 163-16 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

У разі ухвалення закон набере чинності із наступного дня після його опублікування.

За інформацією ВРУ


Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу. Підтримувати Україну за будь-яких обставин, бо тільки разом — ми сила. Для вас є підтримка від редакції — до 3-х місяців безплатного доступу до електронних журналів «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА».

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Залишаймося разом. Будьмо на зв’язку щодня.

На FB сторінках та телеграм-каналах даємо акційні пости/повідомлення раз на тиждень протягом травня.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47491

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
85209

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді