Свіжий номер журналу «Держзакупівлі» — № 10/2017: що корисно прочитати

Теми:
У свіжому номері журналу «Держзакупівлі» для закупівельників чимало цікавої та корисної інформації. Дізнавайтеся, що планується запровадити в закупівлях ліків згідно з Концепцією реформування закупівель лікарських засобів та медичних виробів, коли іноземна компанія може будувати на території України, як правильно проводити допороги. І ще багато цікавого.

Публічні закупівлі ліків по-новому: що закладено в Концепції

Реформа публічних закупівель запроваджує новий підхід до закупівель ліків та медвиробів. Його суть — максимальне забезпечення потреб пацієнтів в Україні. Фахівці МОЗ розробили спеціальну Концепцію, яку 23 серпня ухвалив КМУ. Про неї розповідає  Тетяна КОБА, радник в. о. Міністра охорони здоров’я України

Скасували печатки, та не для всіх

Документ без печатки — до цього ми почали звикати ще з липня. Однак у бюджетній сфері залишилися норми, за якими печатки на фінансових документах — все ж обов’язкові. Що робити бюджетним установам? Як не «заробити» штраф?

Prozorro.Продажі — нові можливості для замовників

У системи ProZorro з’явився молодший брат — Prozorro.Продажі. Пілотний проект Мінекономрозвитку дасть нові можливості створити не лише прозорі закупівлі, а й продажі, отримати підтримку КМУ та додаткові кошти на потреби замовника за рахунок продажу майна на електронному аукціоні

Ціна пропозиції в еквіваленті: на яку дату перераховувати

Учасник-нерезидент має перерахувати ціну своєї пропозиції у гривні за курсом НБУ станом на… Який день для цього краще встановити замовнику, щоб не дискримінувати та не обмежити участь у процедурі закупівлі нерезидентів?

Учасники-нерезиденти й будівництво: так, але ні. Чи так?

Дізнавайтеся зі статті відповіді на нагальні запитання. Чи можуть учасники-нерезиденти вести будівельну господарську діяльність без ліцензії, виданої в Україні? На які будівельні роботи не потрібна ліцензія? Як отримати ліцензію на будівництво об’єктів за СС2 та СС3? Як нерезиденту взяти участь у торгах на будівництво без ліцензії?

Помилка в тендерній пропозиції переможця: що робити

Замовник провів закупівлю наркотичних засобів. У тендерній пропозиції переможця виявилася арифметична помилка, яка істотно знижувала ціну. Як діяти? Чи доцільно вимагати гарантійний лист від цього постачальника?

Допорогові торги: хто повинен, той і винен

Бюджетні установи проводять допорогові торги доволі часто. Кого вони мають призначити відповідальним за проведення допорогових торгів? Хто несе відповідальність за оприлюднення звітів та іншої інформації за допорогами?

50 + 15 = Звіт? або Як закупити додаткові роботи у допорогах

В установі провели закупівлю робіт з капітального ремонту. Очікувана вартість — 60 тис. грн. Договір уклали на 50 тис. грн. Оприлюднили звіт. А потім виникла потреба закупити додаткові роботи на 15 тис. грн? Чи додавати суми вартості договору і додаткової потреби? Як закупити додаткові роботи на суму 15 тис. грн?

Використайте в роботі зразки документів:

Знаходьте відповіді на запитання:

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1215

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4814

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4258

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35737

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді