Чи можна відкликати працівника із відпустки без збереження зарплати

Чи можна відкликати працівника із відпустки без збереження зарплати

Працюємо та підтримуємо економіку разом!

Відкликати працівника з відпустки можна лише тоді, коли йому надано щорічну відпустку. Крім того, відкликати працівника з щорічної відпустки можете лише за його згодою і лише в таких випадках:

  • відвернення стихійного лиха, виробничої аварії або негайного усунення їх наслідків;
  • відвернення нещасних випадків, простою;
  • відвернення загибелі чи псування майна підприємства, установи, організації;
  • в інших випадках, передбачених законодавством (ст. 79 Кодексу законів про працю України та ст. 12 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 № 504/96-ВР).

Відкликання працівника з інших видів відпусток не дозволяється.

Тож якщо працівнику надали відпустку без збереження заробітної плати, відкликати його з такої відпустки не можна.

За інформацією Держпраці у Хмельницькій області


Для багатьох 24 лютого досі завмерло на календарі, та час невпинний і за вікном вже червень. Знайте, що редакції та експерти поруч, і ми будемо робити все від нас залежне, щоб підтримати вас особисто та економіку України в цілому. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахового видання «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік. Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. І хай буде літо!

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13844

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14874

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді