Форма № 20-ОПП за відокремлений підрозділ: коли подавати

Для податкового контролю платники податків-установи мають зареєструватись/стати на облік у ДФС за основним та не основним місцем обліку.

Основне місце обліку — це адреса установи.

Неосновне місце обліку — це адреса/місце, де знаходиться:

  • відокремлений підрозділ;
  • рухоме та нерухоме майно установи;
  • об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які установа провадить діяльність.

Установа зобов’язана повідомляти ДФС про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням у спосіб, який визначає Порядок обліку платників податків і зборів, який Мінфін затвердив наказом від 09.12.2011 № 1588 (далі — Порядок № 1588).

Форма 20-ОПП «Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність» визначена в додатку 10 до Порядку № 1588. Таке повідомлення подавайте упродовж 10 р. дн. після того як:

  • створили відокремлений підрозділ;
  • зареєстрували рухоме чи нерухоме майно;
  • відкрили об’єкт чи підрозділ, через які провадите діяльність або вони мають бути оподаткованими.

Якщо установа закриває відокремлений підрозділ, він подає до ДФС ф. № 20-ОПП, у якій вказано, що об’єкти оподаткування закривають. Установа подає до ДФС ф. № 20-ОПП, у якій вказано, що відкрито об’єкти оподаткування, які не припинені разом із закритим відокремленим підрозділом.

Так само повідомляйте ДФС, якщо передали об’єкт відокремленого підрозділу на баланс іншого відокремленого підрозділу чи установи або якщо через організаційні чи інші зміни об’єкт перестав бути об’єктом оподаткування відокремленого підрозділу (ст. 63 ПК).

За інформацією ГУ ДФС у Херсонській області

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47489

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
36134

Єдиний рахунок 2024 – переваги та недоліки

Перехід на Єдиний рахунок для сплати податків, зборів та ЄСВ – це добровільний крок. Але зважте: якщо на нього перейти, то до кінця звітного року вже відмовитися буде не можна. Як працює ця дана система – у статті.
6911

Рахунки ЄСВ 2024

Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не змінювались з 2021 року. Бухгалтер, який перераховує ЄСВ, має знати які є види рахунків та коли їх використовувати, де завжди будуть актуальні реквізити рахунків, як правильно заповнювати призначення платежу у платіжній інструкції та що робити, якщо ЄСВ сплатили на інший рахунок (для зарахування зарплатних податків – ПДФО/військового збору).
3062

Земельний податок 2024. Сплата земельного податку, строки, пільги, декларація

Плата за землю – це місцевий податок, який має дві форми. Перша – орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності. Друга – земельний податок, який справляється за земельні ділянки іншої власності, наприклад приватної. Розглянемо розмір та правила плати за землю 2024.
53758

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді