Уряд вніс зміни до порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій

Уряд вніс зміни до Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з нього (далі — Порядок).

Зокрема, Уряд змінив форму реєстраційної заяви, яку установи подають, аби зареєструвати/змінити/виключити неприбуткову установу/організацію з Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі — Реєстр).

Реєстраційну заяву та документи, які додають до неї, аби включити установу до Реєстру, ДФС розглядатиме тепер протягом 3 р. дн. з дня, коли її отримала. Раніше ДФС розглядала таку заяву 14 к. дн.

Якщо немає підстав не включати/повторно не включати установу до Реєстру, не присвоювати зміну/ознаку неприбутковості, ДФС протягом 3 р. дн. з дня, коли отримала заяву та документи до неї, включає/повторно включає установу до Реєстру або присвоює/змінює ознаку її неприбутковості.

Аби отримати Витяг з Реєстру, подайте до ДФС особисто або направте поштою запит за формою із додатку 3 до Порядку.

ДФС надасть Витяг безкоштовно упродовж 3 р. дн. Він міститиме відомості про неприбуткову організацію або повідомлення про те, що відомостей у Реєстрі немає.

Відповідні зміни КМУ затвердив постановою від 22.05.2019 № 423 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 р. N 440», яка набула чинності 29.05.2019.

За інформацією ГУ ДФС у Запорізькій області

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14530

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
348256

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
48534

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
38433

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді