Порядок, за яким проводять конкурс на вакантні посади держслужби: що нового

Уряд вніс зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою КМУ від 25.03.2016 № 246 (далі — Порядок).

Тепер, аби комісія провела конкурс, кандидати на зайняття посад державної служби (далі — кандидати) мають виконати нові обов’язкові умови:

  • надати додаткові документи, зокрема:
    • заяву про відсутність заборгованості із сплати аліментів на утримання дитини, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання, за формою згідно з додатком 2 до Порядку — для кандидатів категорії «А» або «Б»;
    • заяву щодо забезпечення розумним пристосуванням за формою згідно з додатком 3 до Порядку — для кандидатів, які є особами з інвалідністю;
    • додаткові необов’язкові документи;
  • встановити місце, час і дата початку проведення перевірки як кандидат категорії «А» володіє іноземною мовою, яка є однією з офіційних мов Ради Європи /тестування.

Особова картка державного службовця

Уряд уточнив у Порядку, зокрема, що:

  • оголошення про проведення конкурсів на зайняття посад державної служби категорій «Б» і «В», які оприлюднюють на офіційному веб-сайті НАДС, нумеруватимуть, аби ідентифікувати відповідні вакансії.
  • до складу комісії, яка проводитиме конкурс для кандидатів, можуть входити представники служби управління персоналом, юридичної служби, окремих структурних підрозділів та інші працівники державного органу, в якому проводять конкурс.
  • якщо конкурсну комісію в держоргані, фактична чисельність якого становить менше 10 осіб, створити не можливо, конкурс зможе проводити конкурсна комісія, яку утворив керівник державної служби держоргану вищого рівня;
  • тестування кандидатів та визначення його результатів комісія проводитиме за допомогою програмного забезпечення, яке адмініструватиме НАДС.
  • кандидата, якого відсторонили від тестування, так як він порушував дисципліну і користувався додатковими матеріалами, вважають таким, що не пройшов конкурс.

Також Уряд змінив деякі процедури, за якими проводитимуть конкурс, зокрема, на етапі розв’язання кандидатами ситуаційних завдань, у тому числі, на посади фахівців з питань реформ, а також на етапі оцінки професійної компетентності кандидатів.

Джерело: Постанова КМУ «Про внесення змін до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби» від 05.06.2019 № 462

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
151987

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді