Хто підпише електронний звіт, якщо керівник або головбух тимчасово відсутні

Податківці роз’яснили як установі-платнику податків подати до ДФС електронну звітність, якщо керівник/головний бухгалтер перебувають у відпустці або на лікарняному.

Платники податків подають електронні документи:

  • відповідно до норм ПК та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Мінфіну від 06.06.2017 № 557 (далі — Порядок);
  • на підставі Договору про визнання електронних документів (далі — Договір).
image87

Інструкції заповнення й зразки, що знадобляться для звітності:

Установа-платник створює електронні документи у строки та у порядку відповідно до законодавства, використовує електронний цифровий підпис (далі — ЕЦП) та керується Порядком і Договором.

Щоб відправити документ до ДФС, накладіть на нього ЕЦП підписувача/ів, електронну печатку за наявності, які передбачаєте для аналогічного документа в паперовому вигляді.

Аби надати права підпису електронних документів іншим особам, яким установа делегувала право підпису, направте до ДФС повідомлення про надання інформації щодо ЕЦП (далі — Повідомлення) в електронному вигляді за формою згідно з додатком 2 до Порядку (п. 11 розд. ІІІ Порядку). До нього внесіть інформацію про підписувача/ів, якому/им установа надала право підпису електронних документів (п. 12 розд. ІІІ Порядку).

На сформоване Повідомлення накладіть:

  • першими — ЕЦП усіх осіб, яких включили до Повідомлення, у порядку черговості, заа якою їх внесли до Повідомлення;
  • після них — ЕЦП підписувача Заяви про приєднання до Договору — керівника;
  • останньою — електронну печатку, за наявності .

Тож, якщо керівник або головний бухгалтер установи тимчасово відсутній, подайте до ДФС повідомлення з посиленими сертифікатами всіх відповідальних осіб установи, які мають право відповідного підпису.

За інформацією ГУ ДФС у Тернопільській області

Хто підпише електронний звіт, якщо керівник або головбух тимчасово відсутні
Іван Левадський,експерт з бухобліку та оподаткування в бюджетній сфері, Київ
Головний бухгалтер установи, як і будь-який інший працівник, може поїхати у відрядження, піти у відпустку або на лікарняний. Тож коли головбух тимчасово відсутній, його посадові обов’язки має виконувати інша особа.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35593

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
82704

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67832

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3713

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді