Як перевести працівника на іншу посаду та оформити це документально

Роботодавець може перевести працівника за його згодою:

  • на іншу роботу у своїй установі/організації;
  • в іншу установу/організацію;
  • в іншу місцевість (ч.1 ст.32 КЗпП).

Переведення — це переміщення працівника, за якого змінюється його робота — спеціальність, кваліфікація, установа або місцевість, де працівник раніше працював.

Коли визначають коло обов’язків працівника, за основу беруть його спеціальність/посаду. Якщо її визначили, обов’язки працівника уточнюють порівняно з тим, як це встановлюють нормативи — їх можуть значно розширити для відповідної спеціальності/посади, або звузити.

Аби розширити/ звузити коло обов’язків працівника, використовуйте один із двох варіантів:

  1. отримайте згоду працівника;
  2. змініть істотні умови праці працівника за його роботи за тією ж спеціальністю/кваліфікацією у зв’язку із змінами в організації праці (ч. 3 ст. 32 КЗпП). У такому разі повідомте працівника про зміну істотних умов праці не пізніше ніж за два місяці.

Переміщуйте працівника лише у межах умов трудового договору.

Аби оформити переміщення, видайте наказ чи розпорядження. Хоча закон не містить такої вимоги, але це допоможе визначити взаємини сторін трудового договору і не порушити права власника і працівника.

За інформацією Управління Держпраці у Дніпропетровській області

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
152479

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді