Допустили помилку у формі № 1ДФ: яка відповідальність

Якщо установи-податкові агенти не подали, подали з порушенням установлених строків, не у повному обсязі, з недостовірними відомостями/помилками податковий розрахунок за формою 1ДФ і такі відомості/помилки призвели до зміни особи-платника податку або його податкових зобов’язань, вони сплатять штраф у розмірі:

  • 510 грн — якщо протягом року порушили вперше;
  • 1020 грн — якщо допустили порушення, за яке протягом року вже штрафували (п. 119.2 ПК)

Зразок заповнення форми 1 ДФ

Такі штрафи податківці не застосовуватимуть, якщо недостовірні відомості/помилки у формі № 1ДФ виникли, коли установа виконувала вимоги пункту 169.4 ПК «Перерахунок податку та податкові соціальні пільги» ПК, та вона самостійно виправила їх.

Пам’ятайте, що податківці застосовуватимуть штрафи до загальної кількості порушень, які передбачає пункт 119.2 ПК, а не до кожного порушення окремо.

За інформацією ГУ ДФС у Дніпропетровській області

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8642

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19102

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді