Дані про будівництво та ремонти автомобільних доріг тепер у відкритому доступі

UA RU

Кожен охочий тепер може стежити за тим, як відбувається упровадження інфраструктурних проектів в Україні — в аналітичному модулі на порталі «Прозора інфраструктура».

Модуль розроблений на основі відкритих даних про будівництво та ремонти автомобільних доріг загального користування. З його допомогою Мінінфраструктури сподівається:

  • підвищити прозорість і підзвітність будівництва об’єктів інфраструктури;
  • зменшити неефективне управління та корупцію у цій галузі.

Про що можна дізнатися за даними модулю?

Про ринок — демонструє розподіл ринку дорожніх робіт у різних областях, значення доріг та види робіт за сумою укладених договорів.

Про підрядників — показує розподіл сум договорів між підрядниками, хто входить у ТОП виконавців у різних областях та чи мають підрядники відповідний досвід робіт.

Про вартість одного кілометра дорожніх робіт для різних категорій доріг та видів робіт.

У модулі є дані про 2 046 закупівель служб автомобільних доріг, за якими укладені договори за такими видами робіт, як: будівництво, реконструкція, капітальний та поточний середній ремонт.

Дані оновлюють щодоби — частина їх автоматично завантажують з Prozorro, а решту розпорядники коштів вносять самостійно. Моніторинг інфраструктурного проекту проводять на всіх етапах його життєвого циклу: від прийняття рішення про реалізацію та планування — до закінчення гарантійного терміну.

Інструмент розробили фахівці ініціативи CoST Ukraine за підтримки USAID/UK aid проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Лілія Лахтіоновадиректорка департаменту регулювання публічних закупівель Мінекономіки
Сфера публічних закупівель на порозі істотних змін. Деякі з них мають гармонізувати національне законодавство з європейським, а решта — вдосконалити закупівельний процес. Які зміни чекають на замовника?

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як реєструвати договори в органах Казначейства в умовах воєнного стану

Укласти договір про закупівлю – це пів справи, аби його виконати за кошти державного чи місцевого бюджету – обов’язково потрібно зареєструвати взяття відповідного бюджетного зобов’язання. Розберемо окремі нюанси укладення договорів та дамо поради для реєстрації зобов’язань за ними відповідно до законодавства, що діє наразі.
4367

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1254

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4952

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4329

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді