Декларація з екологічного податку: найпоширеніші помилки

UA RU

Фахівці Офісу великих платників податків ДФС розповіли про найпоширеніші помилки, які допускають під час складання (подання) декларації з екологічного податку.

Так, потрібно подавати одну декларацію з екологічного податку, в якій зазначити код КОАТТУ за місцезнаходженням контролюючого органу, до якого подаємо цю декларацію з необхідною кількістю додатків. Однак замість однієї декларації з кількома додатками подають кілька декларацій. В автоматичному режимі всім раніше поданим деклараціям присвоюється ознака «історія подання», у зв’язку з чим виникають випадки, коли платник визначив зобов’язання за певним кодом КОАТТУ, а нарахованих податкових зобов’язань з екоподатку в інтегрованій картці немає, у результаті чого виникає переплата.

Заповнюючи податкову декларацію з екоподатку, окремі платники не враховують, що з 01.01.2019 ставку за викиди двоокису вуглецю збільшено у 24,4 рази. Внаслідок чого податкові зобов’язання занижені, оскільки застосовано ставку 0,41 грн/т замість 10 грн/т.

Також окремі платники забувають складати окремий додаток (додаток 1 до декларації) на зобов’язання з екоподатку за викиди двоокису вуглецю.

У додатках до декларації замість безпосереднього коду забруднюючої речовини зазначається код групи речовини (відходів). А це неправильно. Або зазначається код однієї забруднюючої речовини (відходів), а ставка іншої, або заповнюється замість одного додатка інший тощо.

Сьогодні, 09.08.2019, останній термін подання податкової декларації з екологічного податку за ІІ квартал 2019 року. Якщо у поданій декларації є помилки, переробіть її й подайте правильну податкову декларацію.

За інформацією Офісу великих платників податків ДФС

image95

Інструкції заповнення й зразки, що знадобляться для звітності:

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83351

Рахунки ЄСВ 2024

Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не змінювались з 2021 року. Бухгалтер, який перераховує ЄСВ, має знати які є види рахунків та коли їх використовувати, де завжди будуть актуальні реквізити рахунків, як правильно заповнювати призначення платежу у платіжній інструкції та що робити, якщо ЄСВ сплатили на інший рахунок (для зарахування зарплатних податків – ПДФО/військового збору).
2441

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді