Декларація з екологічного податку: найпоширеніші помилки

UA RU

Фахівці Офісу великих платників податків ДФС розповіли про найпоширеніші помилки, які допускають під час складання (подання) декларації з екологічного податку.

Так, потрібно подавати одну декларацію з екологічного податку, в якій зазначити код КОАТТУ за місцезнаходженням контролюючого органу, до якого подаємо цю декларацію з необхідною кількістю додатків. Однак замість однієї декларації з кількома додатками подають кілька декларацій. В автоматичному режимі всім раніше поданим деклараціям присвоюється ознака «історія подання», у зв’язку з чим виникають випадки, коли платник визначив зобов’язання за певним кодом КОАТТУ, а нарахованих податкових зобов’язань з екоподатку в інтегрованій картці немає, у результаті чого виникає переплата.

Заповнюючи податкову декларацію з екоподатку, окремі платники не враховують, що з 01.01.2019 ставку за викиди двоокису вуглецю збільшено у 24,4 рази. Внаслідок чого податкові зобов’язання занижені, оскільки застосовано ставку 0,41 грн/т замість 10 грн/т.

Також окремі платники забувають складати окремий додаток (додаток 1 до декларації) на зобов’язання з екоподатку за викиди двоокису вуглецю.

У додатках до декларації замість безпосереднього коду забруднюючої речовини зазначається код групи речовини (відходів). А це неправильно. Або зазначається код однієї забруднюючої речовини (відходів), а ставка іншої, або заповнюється замість одного додатка інший тощо.

Сьогодні, 09.08.2019, останній термін подання податкової декларації з екологічного податку за ІІ квартал 2019 року. Якщо у поданій декларації є помилки, переробіть її й подайте правильну податкову декларацію.

За інформацією Офісу великих платників податків ДФС

image97

Інструкції заповнення й зразки, що знадобляться для звітності:

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14527

Податкова накладна 2024: порядок заповнення

Як заповнити нову форму ПН – приклад заповнення податкової накладної та інша корисна інформація щодо цього штрафонебезпечного документа – у даному огляді.
128468

Порядок складання податкової декларації з ПДВ

Розглянемо оновлену форму податкової декларації з ПДВ. У консультації знайдете, як заповнити всі рядки чинної ПДВ-декларації, приклад заповнення чинної декларації з ПДВ, а також інформацію про найбільш уживані додатки до ПДВ-декларації у бюджетників – Д1 та Д6.
61508

Звіт ЄСВ: зразок заповнення та бланк

Звіт ЄСВ – так до сих пір часто називають Податковий розрахунок, що містить дані не лише про ЄСВ, але й про ПДФО та військовий збір. До вашої уваги склад Звіту ЄСВ і приклади заповнення окремих його додатків. На що слід звернути увагу, аби не помилитися?
148043

Призупинення дії трудового договору: що в Податковому розрахунку

З консультації дізнаєтеся, чи зазначати в Додатку Д5 реквізити наказу про призупинення дії трудового договору, як заповнити при цьому Додатки Д1 та 4ДФ, а також, як бути з ЄСВ з мінімальної бази
16562

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді