Реєстрація платником ПДВ: новації від ДФС

UA RU

ДФС оприлюднила проект наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість».

Проект визначає, що якщо щодо платника ПДВ є інформація про підстави для анулювання його реєстрації, орган ДФС до дати анулювання оприлюднює:

  • відмітку «Реєстрація особи підлягає анулюванню»;
  • підставу для анулювання реєстрації платника ПДВ;
  • дату виникнення такої підстави.

Приведено до єдиного формату індивідуальний номер платника ПДВ. Це 12-розрядний числовий номер, у т. ч. і для фізичних осіб — підприємців — платників ПДВ.

До форми № 1-ЗВР «Запит про отримання витягу з реєстру платників податку на додану вартість» внесено ще одну особу, яка може подавати цей запит, — особа, відповідальна за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку.

Із проекту наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість»

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

ПДВ 2024 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2024 році, зміни у ставках ПДВ 2024, про податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2024, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
1573

Порядок складання податкової декларації з ПДВ

Розглянемо оновлену форму податкової декларації з ПДВ. У консультації знайдете, як заповнити всі рядки чинної ПДВ-декларації, приклад заповнення чинної декларації з ПДВ, а також інформацію про найбільш уживані додатки до ПДВ-декларації у бюджетників – Д1 та Д6.
55988

ПДВ 2023 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2023 році, зміни у ставках ПДВ 2023, про нову податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2023, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
47817

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді