Регистрация плательщиком НДС: новации от ДФС

RU UA

ДФС обнародовала проект приказа Минфина «Об утверждении Изменений к Положению о регистрации плательщиков налога на добавленную стоимость».

Им определено, если в отношении плательщика НДС имеющаяся информация об основаниях для аннулирования регистрации плательщика НДС, орган ДФС до даты аннулирования обнародует:

  • отметку «Регистрация лица подлежит аннулированию»;
  • основание для аннулирования регистрации плательщика НДС;
  • дату возникновения такого основания.

Приведены к единому формату индивидуальный номер плательщика НДС. Это 12-разрядный числовой номер, в т. ч. и для физических лиц — предпринимателей — плательщиков НДС.

К форме № 1-ЗВР «Запрос о получении выписки из реестра плательщиков налога на добавленную стоимость» внесено еще одно лицо, которое может подавать этот запрос, — лицо, ответственное за ведение бухгалтерского и / или налогового учета.

Из проекта приказа Минфина «Об утверждении Изменений к Положению о регистрации плательщиков налога на добавленную стоимость»

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

ПДВ 2024 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2024 році, зміни у ставках ПДВ 2024, про податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2024, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
1964

Порядок складання податкової декларації з ПДВ

Розглянемо оновлену форму податкової декларації з ПДВ. У консультації знайдете, як заповнити всі рядки чинної ПДВ-декларації, приклад заповнення чинної декларації з ПДВ, а також інформацію про найбільш уживані додатки до ПДВ-декларації у бюджетників – Д1 та Д6.
56936

ПДВ 2023 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2023 році, зміни у ставках ПДВ 2023, про нову податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2023, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
48108

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді