Соціальні послуги планують надавати по-новому

UA RU

Мінсоцполітики розробило проєкт постанови КМУ «Деякі питання надання соціальних послуг шляхом соціального замовлення», якою передбачено:

  • затвердження Порядку надання соціальних послуг шляхом соціального замовлення та компенсації надавачам вартості соціальних послуг;
  • зміни до постанови КМУ «Про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти» від 23.04.2014 № 117;
  • скасування Порядку здійснення соціального замовлення за рахунок бюджетних коштів.

Тобто, соціальне замовлення більше не здійснюватимуть за рахунок бюджетних коштів. Надавачами соціальних послуг будуть юридичні особи або фізичні особи — підприємці. Їх обиратимуть за конкурсом.

Таким надавачам компенсуватимуть вартість соціальних послуг за рахунок коштів державного чи місцевих бюджетів. Замовниками соціальних послуг виступатимуть розпорядники бюджетних коштів, на яких покладено обов’язок з організації надання соціальних послуг, тобто:

  • Рада міністрів АР Крим;
  • місцева держадміністрація чи її структурний підрозділ;
  • виконавчий орган міської ради міста обласного (республіканського — в АР Крим) значення, виконавчий орган сільської, селищної, міської ради ОТГ.

У договорах про надання соціальних послуг дозволено передбачати попередню оплату у розмірі 50% вартості послуг на строк до 6 місяців. При цьому послуги можуть надаватись і в наступний бюджетний період.

Із проєкту постанови КМУ «Деякі питання надання соціальних послуг шляхом соціального замовлення»

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Методика розподілу орендної плати в ОМС

Здавання майна в оренду – типова господарська операція, але у бюджетників вона має спеціальне законодавче регулювання. З’ясуємо, куди має надходити орендна плата – до самих ОМС чи до доходної частини місцевого бюджету, а також, як на практиці виглядає методика розподілу орендної плати.
4203

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24051

Облік внесків до статутного капіталу комунальних підприємств ОТГ

Облік внесків до статутного капіталу КП – що буде в обліку та фінансовій звітності, як обліковується вартість внеску на дату його здійснення та на дату балансу. Ці та інші питання – у даному огляді.
26450

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді