Чи встановлювати доплату вихователю ДНЗ за перевищення планової наповнюваності групи

UA RU

У закладах дошкільної освіти наповнюваність груп становить:

  • для дітей віком до 1-го року — до 10 осіб;
  • для дітей віком від 1-го до 3-х років — до 15 осіб;
  • для дітей віком від 3-х до 6-и (7-и) років — до 20 осіб;
  • різновікові — до 15 осіб;
  • з короткотривалим і цілодобовим перебуванням дітей — до 10 осіб;
  • в оздоровчий період — до 15 осіб;
  • в інклюзивних групах — не більше трьох дітей з особливими освітніми потребами.

Керівники установ і закладів освіти мають право в межах фонду заробітної плати (фонду оплати праці) встановлювати доплати за перевищення планової наповнюваності груп вихователям, вчителям-логопедам (вчителям-дефектологам), музичним керівникам, інструкторам з фізкультури, помічникам вихователів та санітаркам — няням дошкільних закладів.

Доплати провадять за фактичну кількість дітей, що відвідували групи понад встановлену норму наповнюваності за минулий місяць.

Отже, директор ДНЗ має право встановлювати вихователям доплати за перевищення планової наповнюваності груп, якщо це дозволяє фонд заробітної плати.

За інформацією ГУ Держпраці у Львівській області

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Доплати педпрацівникам у 2024 році

Які доплати встановлені педагогам в 2024 році – з’ясуємо з експертом. Розміри, порядок та умови встановлення підвищень посадових окладів і доплат педпрацівникам у державних та комунальних закладах освіти – у матеріалі.
42967

Зарплата працівників вищої освіти 2024

Зарплата викладачів 2024: тарифна сітка на 2024 рік з окладами працівників освіти ➤ інші схеми посадових окладів викладачів ➤ доплати і надбавки ➤ погодинна оплата праці працівників вищої освіти➤ приклади нарахування зарплати викладачам
254395

Доплата до мінімальної заробітної плати 2024

Зарплата вийшла менша від мінімалки – у більшості випадків необхідно її «дотягувати» шляхом доплати до мінімальної заробітної плати. Однак не все так просто, адже є надурочні, нічні, різні доплати і надбавки, лікарняні та відпускні. Як з цим розібратися – у консультації.
109300

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді