Доплата за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників в ОМС

UA RU

Голова виконавчого комітету місцевої ради має право у межах затвердженого фонду оплати праці установлювати доплату за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників таких самих категорій персоналу виконавчого комітету.

Розмір такої доплати — до 50% посадового окладу за основною роботою з використанням для цього до 50% посадового окладу відсутнього працівника.

Під виконанням обов’язків тимчасово відсутнього працівника слід розуміти заміну працівника, відсутнього через лікарняний, відрядження, відпустку, виконання громадських обов’язків тощо. Тобто коли відповідно до чинного законодавства за ним зберігається робоче місце (посада).

Працівники виконують обов’язки тимчасово відсутнього працівника одночасно з виконанням своїх основних обов’язків у межах встановленої графіком роботи тривалості робочого дня.

Із листа Мінсоцполітики від 21.08.2019 № 1177/0/206-19

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Доплати педпрацівникам у 2024 році

Які доплати встановлені педагогам в 2024 році – з’ясуємо з експертом. Розміри, порядок та умови встановлення підвищень посадових окладів і доплат педпрацівникам у державних та комунальних закладах освіти – у матеріалі.
42967

Зарплата працівників вищої освіти 2024

Зарплата викладачів 2024: тарифна сітка на 2024 рік з окладами працівників освіти ➤ інші схеми посадових окладів викладачів ➤ доплати і надбавки ➤ погодинна оплата праці працівників вищої освіти➤ приклади нарахування зарплати викладачам
254395

Доплата до мінімальної заробітної плати 2024

Зарплата вийшла менша від мінімалки – у більшості випадків необхідно її «дотягувати» шляхом доплати до мінімальної заробітної плати. Однак не все так просто, адже є надурочні, нічні, різні доплати і надбавки, лікарняні та відпускні. Як з цим розібратися – у консультації.
109300

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді