Конкурс на зайняття посад державної служби проходитиме за новими правилами

UA RU

Конкурс на зайняття посад державної служби проходитиме за новими правилами

Уряд оновив порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби з метою його спрощення. Порядок передбачає, що:

  • оголошення про конкурси на посади державної служби на Єдиному порталі вакансій державної служби самостійно оприлюднюватимуть служби управління персоналом держорганів;
  • інформацію для участі у конкурсі можна подавати в електронній формі через Єдиний портал вакансій державної служби;
  • документи перевірятимуть лише відносно переможців конкурсу;
  • Комісія з питань вищого корпусу державної служби або конкурсна комісія обиратиме не більше п’яти кандидатур для визначення переможця (переможців) конкурсу суб’єктом призначення.

Особа, яка виявила бажання взяти участь у конкурсі на зайняття посад державної служби категорій «Б» і «В», необхідну інформацію до конкурсної комісії може до 31.12.2019:

  • подати особисто;
  • надіслати поштою.

Цю інформацію не розглядатимуть, якщо її:

  • подали особисто в останній день строку подання після закінчення робочого часу;
  • надіслали поштою після закінчення строку подання;
  • надіслали поштою протягом установленого строку подання, а держорган отримав її менше ніж за три робочих дні до дати проведення конкурсу.

Новації діють з 26 вересня поточного року.

Із постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби» від 25.09.2019 № 844

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
104222

Виплата матеріальної допомоги на оздоровлення державним службовцям

Допомога на оздоровлення є додатковим бонусом для тих, хто працює в бюджетній сфері. Умови її виплати в кожній галузі різняться. Має свої особливості і виплата допомоги на оздоровлення державним службовцям.
79747

Додаткова відпустка посадовій особі ОМС за стаж державної служби

Посадовець органів місцевого самоврядування (ОМС) має можливість щорічної додаткової відпустки за вислугу років. Однак є посадовці ОМС, які мають ще й досвід державної служби. Чи зараховується стаж державної служби у вислугу років такого посадовця? Дізнаємося про це й тривалість таких відпусток.
13460

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді