Місцеві бюджети під прицілом ревізорів

Кабмін передав Держаудитслужбу під управління Минфіну. Про це в Facebook повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова

«З понеділка служба не просто повернеться додому, але дуже скоро буде реформорована в невеликий, але дуже потужний орган фінансового інспектування і аудиту з акцентом на державні компанії і місцеві бюджети»

Місцеві бюджети під прицілом ревізорів

Тому посадові особи місцевих бюджетів мають підготуватися до приходу в їх установи ревізорів.

Особливий інтерес у ревізорів викликають премії, які бухгалтер нараховує працівникам. Адже такі виплати є додатковими складовими зарплати і їх розміри визначає керівник установи. Практика ревізій показує, що рішення керівника установи не завжди обгрунтоване. Керівник має знати, за які показники можна преміювати працівників, адже за результатами ревізій може не тільки наразитися на штраф, а й втратити роботу або ще гірше — стати відповідачем у кримінальній справі. Аби цього не сталося — перегляньте статтю Виплачуєте премії працівникам? Готуйте документи для ревізорів

Щоправда, незаконно нарахована премія не завжди є результатом зловмисних дій посадових осіб. Трапляється, що ревізори, аби виконати план, вигадують порушення, якого насправді немає. Посадові особи установи через необізнаність у законодавстві погоджуються з висновками ревізорів.

Коли і чому ревізори можуть визнати бухгалтера установи винним та як цього не допустити — читайте у статті Як окреслити межі відповідальності бухгалтера: поради від ревізора

За інформацією з офіційної сторінки в Facebook міністра фінансів Оксани Маркарової

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
37240

Методика розподілу орендної плати в ОМС

Здавання майна в оренду – типова господарська операція, але у бюджетників вона має спеціальне законодавче регулювання. З’ясуємо, куди має надходити орендна плата – до самих ОМС чи до доходної частини місцевого бюджету, а також, як на практиці виглядає методика розподілу орендної плати.
4711

Облік внесків до статутного капіталу комунальних підприємств ОТГ

Облік внесків до статутного капіталу КП – що буде в обліку та фінансовій звітності, як обліковується вартість внеску на дату його здійснення та на дату балансу. Ці та інші питання – у даному огляді.
27786

Казначейське обслуговування бюджетників

Під час обслуговування місцевих бюджетів органи Казначейства діють за чітко встановленим порядком. Дотримуватися цього порядку мають і установи, якщо хочуть вчасно отримати кошти. Опишемо докладно всі складові казначейського обслуговування місцевих бюджетів.
13865

Реєстраційна картка учасника бюджетного процесу в ІАС «LOGICA» – заповнення з експертом

У консультації про заповнення електронної форми реєстраційної картки, яка використовується для реєстрації учасників бюджетного процесу. Розглянемо, хто і який розділ заповнює та як заповнити кожне поле форми.
2013

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді