Порядок заповнення податкової накладної

Фахівці ДФС нагадали порядок заповнення податкових накладних

Відповідно до пункту16 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом МФУ від 31.12.2015 № 1307, до розділу «Б» податкових накладних (ПН) слід вносити, зокрема, такі дані:

►Помилки, допущені у фінансовій звітності

Графи розділу «Б» ПН

Дані

2

номенклатура товарів/послуг постачальника (продавця)

3.1 та 3.3

код товару згідно УКТ ЗЕД або код послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг

4

умовне позначення відповідної назви одиниці вимірювання/обліку (українське), зазначеної у Класифікаторі системи позначень одиниць вимірювання та обліку ДК 011-96, затвердженого наказом Держстандарту України від 09.01.1997 № 8 (далі — КСПОВО). Якщо товар/послуга має одиницю обліку, яка відсутня у КСПОВО, то слід зазначати умовне позначення одиниці вимірювання таких товару/послуги, яке використовують для обліку та відображають у первинних документах). У разі складання зведених ПН вказується «грн».

5

код відповідної одиниці вимірювання/обліку, зазначений у КСПОВО. (якщо в графі 4 зазначено умовне позначення одиниці виміру, яка відсутня в КСПОВО, то графу 5 не потрібно заповнювати)

6

кількість (об’єм, обсяг) постачання товарів/послуг

7

ціна постачання одиниці товару/послуги без урахування ПДВ. (у гривнях з копійками, якщо інше не передбачено чинним законодавством)

8

код ставки ПДВ, за якою підлягають оподаткуванню операцій з постачання товарів/послуг.

►Яку інформацію потрібно пояснювати у примітках до річної фінансової звітності

Джерело:Головне управління ДФС у Дніпропетровській області

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47264

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
35695

Єдиний рахунок 2024 – переваги та недоліки

Перехід на Єдиний рахунок для сплати податків, зборів та ЄСВ – це добровільний крок. Але зважте: якщо на нього перейти, то до кінця звітного року вже відмовитися буде не можна. Як працює ця дана система – у статті.
6849

Рахунки ЄСВ 2024

Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не змінювались з 2021 року. Бухгалтер, який перераховує ЄСВ, має знати які є види рахунків та коли їх використовувати, де завжди будуть актуальні реквізити рахунків, як правильно заповнювати призначення платежу у платіжній інструкції та що робити, якщо ЄСВ сплатили на інший рахунок (для зарахування зарплатних податків – ПДФО/військового збору).
2946

Земельний податок 2024. Сплата земельного податку, строки, пільги, декларація

Плата за землю – це місцевий податок, який має дві форми. Перша – орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності. Друга – земельний податок, який справляється за земельні ділянки іншої власності, наприклад приватної. Розглянемо розмір та правила плати за землю 2024.
53121

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді