Освітню субвенцію використовуватимуть на умовах співфінансування

Уряд розподілив резерв освітньої субвенції між обласними бюджетами і бюджетом м. Києва, а також затвердив напрями її використання.

Освітню субвенцію використовуватимуть на умовах співфінансування

Щоб використати освітню субвенцію за відповідним напрямом, спершу потрібно це погодити з МОН. МОН за погодженням з Мінфіном затвердить:

  • особливості використання освітньої субвенції за напрямами;
  • критерії розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами;
  • порядок та умови погодження МОН пропозицій обласних, Київської міської держадміністрацій щодо використання освітньої субвенції.

Освітню субвенцію за напрямами (крім напряму — придбання обладнання для спеціальних шкіл та навчально-реабілітаційних центрів, в яких навчаються сліпі, із зниженим зором, глухі діти), використовуватимуть на засадах співфінансування з місцевих бюджетів:

  • не більш як 70% — за рахунок освітньої субвенції та не менш як 30% — за рахунок коштів місцевих бюджетів — для закладів, розташованих у м. Києві, містах обласного значення та об’єднаних територіальних громадах з адміністративним центром у місті обласного значення та фінансування яких здійснюється з обласного бюджету;
  • не більш як 90% — за рахунок освітньої субвенції та не менш як 10% — за рахунок коштів місцевих бюджетів — для закладів, розташованих у районах та ОТГ;
  • не більш як 95% — за рахунок освітньої субвенції та не менш як 5% — за рахунок коштів місцевих бюджетів — для закладів, розташованих у селах (селищах), що мають статус гірських населених пунктів, та населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення.

Із розпорядження КМУ «Деякі питання використання у 2019 році освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» від 27.11.2019 № 1106-р

Освітню субвенцію використовуватимуть на умовах співфінансування
ОЛЕНА МОРЄВА,експерт з питань оплати праці та планування, Дніпро
Посадові оклади, ставки заробітної плати працівників закладів освіти стали більшими на 10%. Підстава — постанова КМУ від 10.07.2019 № 695. Та пощастило не всім. Як і кому тарифікувати зарплату за новими посадовими окладами?

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Витрати на освітню субвенцію у 2024 році

Місцеві бюджети з державного бюджету отримують трансферти на спільні цільові програми. Освітня субвенція – це один з таких трансфертів. Про умови її отримання та перелік витрат, на які можна витрачати кошти освітньої субвенції – у цьому огляді
4008

Субвенція місцевим бюджетам

Субвенція – це виплата із державного бюджету місцевим бюджетам, яку надають лише на конкретні цілі. На що вона виділяється щороку – у цьому огляді.
50934

Інформаційна довідка щодо розрахунку обсягів освітньої субвенції

Освітня субвенція з державного бюджету покликана ОМС утримувати школи, професійно-технічні училища коледжі, які мають фінансуватися за рахунок місцевих бюджетів. Механізм її розподілу базується на складній формулі й МОН в інформаційній довідці показало ті цифри, які впливали на розподіл освітньої субвенції у 2021 році. Призначення, наповнення та приклад такої довідки – у цьому огляді.
7413

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді