Податкову накладну складатимемо по-новому

Податкову накладну складатимемо по-новому

З 01.01.2020 зміниться порядок заповнення табличної частини розділу Б податкової накладної, складеної за щоденними підсумками операцій. Її заповнюватимемо за загальним правилом — в розрізі номенклатури постачання товарів/послуг, тобто у графах:

  • 2 — зазначатимемо опис (номенклатуру) товарів/послуг продавця;
  • 3.1, 3.3 — код товару згідно з УКТ ЗЕД або код послуги згідно з ДКПП;
  • 4, 5 — одиницю виміру товару/послуги;
  • 6 — кількість (об’єм, обсяг) постачання товарів/послуг;
  • 7 — ціну постачання одиниці товару/послуги без урахування ПДВ;
  • 8 — код ставки;
  • 10 — обсяг постачання (база оподаткування) без урахування ПДВ;
  • 11 — суму ПДВ.

Наразі графи 4, 5, 6 та 7 податкової накладної за щоденними підсумками операцій можна не заповнювати.

Із наказу Мінфіну «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 31 грудня 2015 року № 1307» від 17.09.2018 № 763

Податкову накладну складатимемо по-новому
Алла Воловенкоексперт Експертус Головбух
Повернули аванс за товари/послуги, змінили їх вартість або просто знайшли помилилку в реквізитах податкової накладної? У всіх випадках «врятує» розрахунок коригування. Ми пояснили, як скласти та зареєструвати його в електронному реєстрі податківців без проблем та відповіли на 5 актуальних запитань читачів.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

ПДВ 2024 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2024 році, зміни у ставках ПДВ 2024, про податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2024, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
2388

Порядок складання податкової декларації з ПДВ

Розглянемо оновлену форму податкової декларації з ПДВ. У консультації знайдете, як заповнити всі рядки чинної ПДВ-декларації, приклад заповнення чинної декларації з ПДВ, а також інформацію про найбільш уживані додатки до ПДВ-декларації у бюджетників – Д1 та Д6.
58895

ПДВ 2023 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2023 році, зміни у ставках ПДВ 2023, про нову податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2023, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
48641

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді