Мінімальний розмір посадового окладу визначатиме Уряд

За новою нормою мінімальний розмір посадового окладу на відповідний рік затверджуватимуть урядовці виходячи з наявних фінансових ресурсів державного і місцевих бюджетів. Його відв’яжуть від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня календарного року та затвердять у Держбюджеті на відповідний рік.

Мінімальний розмір посадового окладу визначатиме Уряд

Про це йдеться у законопроєктах:

  • «Про внесення зміни до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України щодо мінімального розміру посадового окладу»;
  • «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зміни підходів застосування прожиткового мінімуму при визначенні розмірів заробітної плати та запровадження розміру штрафної ставки та розрахункової одиниці».

Мінімальний розмір посадового окладу Уряд визначатиме для:

  • працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери;
  • працівників державних органів, органів прокуратури, суддів;
  • військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу.

Ознайомитись з цими документами можна на офіційному вебсайті Мінсоцполітики у розділі «Проєкти нормативних актів» та подати свої зауваження/пропозиції.

Із законопроєктів «Про внесення зміни до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України щодо мінімального розміру посадового окладу»

та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зміни підходів застосування прожиткового мінімуму при визначенні розмірів заробітної плати та запровадження розміру штрафної ставки та розрахункової одиниці»

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Мінімальна зарплата у 2024 році

В нашій статті – як мінімальна зарплата в Україні у 2024 році впливає на основні соціальні показники та податки: виплати бюджетникам, пенсії, мінімальний розмір ЄСВ та мінімальну пенсію.
10749

Індексація зарплати 2024

У 2024 році відновлена індексація зарплати. Які правила для нарахування індексації у 2024 році, як індексувати зарплату, якщо оклад змінюється та якщо не змінювався – дивиться приклади та пояснення від експерта.
43368

Грошове забезпечення військовослужбовців 2024

Як правильно обчислити грошове забезпечення військовослужбовців 2024 року, у якому розмірі нарахувати, які виплати входять до нього, коли і де виплачувати, як оподатковувати — дізнаєтеся з даної публікації.
83634

Оплата відрядження держслужбовця у вихідний день

Держслужбовців направляють у службове відрядження для виконання посадових обов’язків поза межами постійного місця служби. Завдання, які виконує держслужбовець у відрядженні, різні і залежать від держоргану, в якому працює держслужбовець, держоргану, до якого його відряджено, кваліфікації та посадових обов’язків самого держслужбовця. Розглянемо якою буде оплата відрядження держслужбовцям.
2383

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді