Зобов’язання, зареєстровані в грудні, Казначейство може не профінансувати — якщо не пріоритетні

У Мінфіні повідомили невтішні новини для замовників, у яких спливають строки сплати за виконані підрядні роботи, проведення публічних закупівель. Адже Казначейство проводитиме фінансування наприкінці бюджетного року не за всіма видатками.

Зобов’язання, зареєстровані в грудні, Казначейство може не профінансувати — якщо не пріоритетні

Так, Казначейство наразі проводить:

  • усі видатки по захищених статях — за графіком;
  • фінансування всіх зареєстрованих за 11 місяців зобов’язань, на які відкрито асигнування.

Інша справа з платежами, які зареєстровані вже в грудні. Такі платежі будуть проведені після аналізу їх пріоритетності разом з розпорядниками бюджетних коштів.

Такі обмеження Мінфін пояснює тим, що доходи держбюджету не виконані через обмінний курс гривні, повільніше зростання імпорту, падіння виробництва тютюнових виробів.

Джерело: офіційний сайт Мінфіну

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як реєструвати договори в органах Казначейства в умовах воєнного стану

Укласти договір про закупівлю – це пів справи, аби його виконати за кошти державного чи місцевого бюджету – обов’язково потрібно зареєструвати взяття відповідного бюджетного зобов’язання. Розберемо окремі нюанси укладення договорів та дамо поради для реєстрації зобов’язань за ними відповідно до законодавства, що діє наразі.
4367

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1254

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4952

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4329

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді