Як розрахувати строк користування об’єктами декларування — роз’яснює НАЗК

Представники Департаменту перевірки декларацій та моніторингу способу життя НАЗК повідомили, залежно від типу заповнюваної декларації строк користування або володіння об’єктами декларування розраховується по-різному.

Як розрахувати строк користування об’єктами декларування — роз’яснює НАЗК

Так, при заповненні щорічної е-декларації/е-декларації кандидата на посаду та е-декларації після звільнення, відомості про об’єкт декларування вказують за умови, що суб’єкт декларування, член його сім’ї володіли/користувалися таким об’єктом станом на 31 грудня звітного року або упродовж не менше половини днів звітного періоду — від 1 січня до 31 грудня не менше, ніж 183 календарні дні (к. дн.) сукупно.

При поданні е-декларації особою, яка припиняє діяльність, пов’язану із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування (е-декларація перед звільненням), звітним періодом буде період від 1 січня до дати припинення діяльності. Тому відомості про об’єкт декларування у такій декларації вказують, якщо суб’єкт декларування, член його сім’ї володіли або користувалися таким об’єктом упродовж не менше половини звітного періоду.

Наприклад, звітний період особи, яка 1 травня припиняє діяльність, пов’язану із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, буде становити від 1 січня до 1 травня — 121 к. дн. Відомості про об’єкт декларування у такій декларації вказують, якщо суб’єкт декларування, член його сім’ї володіли або користувалися таким об’єктом не менше, ніж 61 к. дн. сукупно.

За інформацією НАЗК

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7083

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17384

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106825

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді