Платформа «Є-контракт» затверджена Урядом

Інтегровану інформаційно-аналітичну систему «Прозорий Бюджет» розширять в частині запровадження нової платформи «Є-Контракт». Вона надасть інтерфейси для створення, узгодження, підписання, оброблення, передачі, оприлюднення електронних договорів та звітування про їх виконання. Також «Є-Контракт» буде використовуватися як незалежний сервіс створення та підписання договорів без прив’язки до тендерної процедури.

Платформа «Є-контракт» затверджена Урядом

Важливе завдання нового сервісу — створити умови та інструменти для реалізації функції укладання електронних договорів та інтеграції їх з обліковими й аналітичними системами державних органів та інших суб’єктів господарювання (в т. ч. з використанням мобільних пристрої в рамках концепції «Держава в смартфоні»).

Впровадження нової платформи дозволить і далі автоматизувати процеси взаємодії всередині державних органів та з бізнесом і звітувати по них задля оперативного та ефективного управління фінансами та ліквідністю.

Перше представлення розробки планується у червні 2020.

Нагадаємо, протягом 2016–2019 років Мінфіном реалізовані відкриті модулі системи «Прозорий бюджет»:

  • Єдиний веб-портал використання публічних коштів,
  • Державний веб-портал бюджету для громадян,
  • Державний веб-портал реєстру проектів соціального і економічного розвитку України,
  • Інструмент аналізу бюджетних показників (BOOST) на порталі Бюджету для громадян,
  • Інтерактивні аналітичні інструменти («дешборд») щодо порівняльного аналізу діяльності закладів вищої освіти, а також щодо бюджетних видатків на загальну середню освіту.

За інформацією Мінфіну

Лілія Лахтіоновадиректорка департаменту регулювання публічних закупівель Мінекономіки
Сфера публічних закупівель на порозі істотних змін. Деякі з них мають гармонізувати національне законодавство з європейським, а решта — вдосконалити закупівельний процес. Які зміни чекають на замовника?

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Державний бюджет 2024

Президент підписав Закон України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» від 09.11.2023 № 3460-ІХ (далі – Держбюджет 2024), який є основним фінансовим планом країни. Держбюджет-2024 набере чинності з 01.01.2024 р.
3950

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35488

Державний бюджет 2022: все, що потрібно знати бухгалтеру

Затверджено Держбюджет на 2022 рік, а це означає, що ми маємо всі основні цифри та можемо вже зараз прикинути деякі розрахунки. Що і зробив експерт. Ми вже все порахували та підготували для вас зручні таблиці, які спростять вашу роботу.
12349

Структура кодування програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету

Структура кодування програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету затверджена наказом Мінфіну від 14.01.2011 №11. Код кожної бюджетної програми відповідає коду функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету
15101

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді