Податки та власні надходження — перевіряйте рахунки

UA RU

Казначейство поінформувало, що з 01.01.2020 введено в дію нові рахунки для зарахування податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів, рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ, системі електронного адміністрування реалізації пального і спирту етилового, рахунки для зарахування ЄСВ та депозитні рахунки митних органів, рахунки для зарахування власних надходжень.

Податки та власні надходження — перевіряйте рахунки

Відкриті в минулому році рахунки з 01.01.2020 — закриті. Але протягом трьох операційних днів поточного року (03, 08, 09 січня) платниками податків було спрямовано 271,7 тис. платіжних трансакцій на недіючі рахунки. Відповідно такі кошти Казначейство не зараховує, а повертає банківським установам як «нез’ясовані надходження».

Тож перевіряйте реквізити рахунків, на які сплачуєте податки і збори, в іншому разі податкового боргу не уникнути. Реквізити нових рахунків для зарахування податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів розміщенні на вебпорталі Казначейства. Також реквізити зазначених рахунків можна отримати у відповідних органах, що контролюють справляння надходжень бюджету.

Реквізити рахунків в системі електронного адміністрування ПДВ, системі електронного адміністрування реалізації пального і спирту етилового, рахунків для зарахування ЄСВ необхідно отримати у відповідних органах ДПС, реквізити депозитних рахунків митних органів — у відповідних органах Державної митної служби України.

Крім того, Казначейство звертає увагу, що кошти, які зараховують як власні надходження бюджетним установам, — це кошти, які сплачують юридичні чи фізичні особи за послуги, що надаються такими бюджетними установами (наприклад, плата за навчання, плата за харчування дітей в дошкільних навчальних закладах та ін.).

Також протягом трьох операційних днів поточного року (03, 08, 09 січня) юридичними та фізичними особами було спрямовано 124,4 тис. платіжних трансакцій на недіючі рахунки відповідних бюджетних установ. Такі кошти як «нез’ясовані надходження» Казначейство також повертає банківським установам, через які здійснювалася оплата.

За новими реквізитами рахунків необхідно звертатися до розпорядників бюджетних коштів (надавачів відповідних послуг), на ім’я яких вони відкриті.

За інформацією Казначейства

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Методика розрахунку орендної плати: визначаємо розмір, індексуємо, розподіляємо

За оренду державного/комунального майна орендарі сплачують орендну плату установі – орендодавцю/балансоутримувачу. Розмір її за перший місяць/добу/годину визначає договір оренди. Та перед укладенням договору орендодавець/балансоутримувач має визначати її розмір. Як визначити/розрахувати орендну плату розглянемо далі.
32371

Кошторис бюджетної установи – зразок складання та особливості

Кошторис – це головний плановий документ бюджетної установи. Без нього витрачання бюджетних коштів стає нецільовим. Тому складати кошторис бюджетної установи – важливий процес, за якого норми закону потрібно чітко дотримати, а всі витрати-доходи перерахувати.
159066

Довідка про зміни до кошторису

Як внести зміни до кошторису бюджетної установи: ➤ у яких ситуаціях вносити ➤ як змінювати кошторис ➤ у які строки ➤ довідка про зміни до кошторису - бланк ➤ зразок заповнення довідки про зміни до кошторису
69207

Платні послуги бюджетних установ

Бюджетні установи хоча й знаходяться на державному утриманні, але мають право, а часто й нагальну необхідність заробляти шляхом надання платних послуг. В консультації про те, якими можуть бути ці послуги, правила їхнього надання, ціноутворення, оподаткування, застосування РРО та відображення в бухгалтерських проведеннях.
14360

Касова книга – бланк | зразок

Касова книга слугує для узагальнення обліку готівкових операцій за день. Як правильно вести касову книгу у бюджетній установі? Чим відрізняється ведення касової книги в електронному вигляді? З’ясуємо разом.
35014

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді