Про способи подання заяви про повернення надміру/помилково сплачених сум ЄСВ

Податківці в Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі оприлюднили способи подання заяви про повернення надміру/помилково сплачених сум ЄСВ.

Помилково сплатили ЄСВ: як повернути

Для повернення сум ЄСВ страхувальник звертається із заявою про таке повернення. Її подає до:

  • контролюючого органу, на рахунок якого сплачено суми ЄСВ — якщо їх надміру чи помилково сплачено на небюджетний рахунок «Рахунки для зарахування єдиного соціального внеску». Заява має відповідати формі у додатку 1 до Порядку зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів, затвердженого наказом Мінфіну від 16.01.2016 № 6;
  • контролюючого органу за місцем обліку помилково сплачених сум ЄСВ — якщо їх сплачено на рахунок з обліку доходів бюджету. Заява довільної форми із зазначенням суми та напряму повернення.

Про способи подання заяви про повернення надміру/помилково сплачених сум ЄСВ

Заяву подаємо одним із таких способів:

  • особисто;
  • поштою;
  • засобами електронного зв’язку в електронній формі через меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету.

Протягом робочого дня після надсилання електронної заяви страхувальник отримає вхідний реєстраційний номер та дату реєстрації заяви в контролюючому органі, до якого її направлено.

ЗІР, категорія 201.10

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83352

ЄСВ 2024

Граничні розміри ЄСВ у 2024 році двічі змінювалися через збільшення мінімальної зарплати. Це впливає на мінімальний та максимальний розмір ЄСВ у II-IV кварталах 2024 року. Розглянемо, що таке єдиний соціальний внесок, як змінюється ЄСВ у 2024 році та які новації з ЄСВ слід очікувати.
30290

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді