Посадові оклади робітників, зайнятих обслуговуванням ОМС і держорганів

Держбюджет-2020: дев’ять таблиць для розрахунків

З 01.01.2020 підвищено посадові оклади робітників, зайнятих обслуговуванням органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади, прокуратури, судів та інших органів.

Посадові оклади робітників, зайнятих обслуговуванням ОМС і держорганів

Таке підвищення передбачає наказ Мінпраці «Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів» від 02.10.1996 № 77. Так, у разі підвищення посадових окладів працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери також необхідно робити перерахунок посадових окладів і робітників, зайнятих обслуговуванням органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади, прокуратури, судів та інших органів.

Востаннє посадові оклади робітників за оновленими схемами посадових окладів згідно затверджено станом на 01.05.2016 відповідно до розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника I тарифного розряду —1185 грн.

Тому для визначення коефіцієнта підвищення розрахункового посадового окладу ділимо прожитковий мінімум станом на 01.01.2020 (2102 грн) на прожитковий мінімум станом 01.05.2016 (1185 грн). Він складає 1,77384. Розміри посадових окладів робітників збільшуємо на цей коефіцієнт.

За інформацією Сьомого апеляційного адміністративного суду

Посадові оклади робітників, зайнятих обслуговуванням ОМС і держорганів
Ніна ПІДЛУЖНА,заступник генерального директора Директорату стратегічного планування, координації політики та євроінтеграції Міністерства соціальної політики України
У січні поточного року традиційно підвищили оклади і тарифні ставки деяким працівникам бюджетної сфери. А це основний чинник, щоб розпочати індексувати доходи бюджетників по-новому.

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Мінімальна зарплата у 2024 році

В нашій статті – як мінімальна зарплата в Україні у 2024 році впливає на основні соціальні показники та податки: виплати бюджетникам, пенсії, мінімальний розмір ЄСВ та мінімальну пенсію.
10749

Індексація зарплати 2024

У 2024 році відновлена індексація зарплати. Які правила для нарахування індексації у 2024 році, як індексувати зарплату, якщо оклад змінюється та якщо не змінювався – дивиться приклади та пояснення від експерта.
43368

Грошове забезпечення військовослужбовців 2024

Як правильно обчислити грошове забезпечення військовослужбовців 2024 року, у якому розмірі нарахувати, які виплати входять до нього, коли і де виплачувати, як оподатковувати — дізнаєтеся з даної публікації.
83634

Оплата відрядження держслужбовця у вихідний день

Держслужбовців направляють у службове відрядження для виконання посадових обов’язків поза межами постійного місця служби. Завдання, які виконує держслужбовець у відрядженні, різні і залежать від держоргану, в якому працює держслужбовець, держоргану, до якого його відряджено, кваліфікації та посадових обов’язків самого держслужбовця. Розглянемо якою буде оплата відрядження держслужбовцям.
2383

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді