В бюджеті окрема стаття видатків — цільові заходи протипожежної безпеки

Держбюджет-2020: дев’ять таблиць для розрахунків

Уряд схвалив законопроєкт про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення рівня відповідальності за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки.

В бюджеті окрема стаття видатків — цільові заходи протипожежної безпеки

Мінімальний штраф за адміністративні правопорушення складатиме 510 грн, а максимальний — 8500 грн. Штраф за завідомо неправдивий виклик поліції, «швидкої» або аварійних служб —від 3400 до 10 200 грн.

За порушення вимог техногенної безпеки, що призвело до аварії чи іншої небезпечної події з тяжкими наслідками, запроваджують кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, наразі штраф за порушення вимог пожежної безпеки становить для громадян від 8,5 до 119 грн, а для посадових осіб — від 34 до 170 грн.

Крім того, Уряд наразі опрацьовує питання про законодавче врегулювання обов’язковості виділення коштів в державному та місцевих бюджетах на цільові заходи протипожежної безпеки, спрямовані на те, щоб знизити ризик пожеж у громадських та адміністративних будівлях закладів освіти, охорони здоров’я та інших.

Із Урядового порталу

В бюджеті окрема стаття видатків — цільові заходи протипожежної безпеки
Людмила Кравченко,керівник експертної групи Експертус Головбух
Перевірте, чи правильно ви оплачуєте працівникам роботу у святкові і вихідні дні

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55373

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді