Винагорода за договором ЦПХ — коли не порушується вимога «неприбутковості»

Податківці роз’яснили, що доходи, отримані неприбутковою організацією, мають використовуватись виключно на реалізацію своєї статутної діяльності без розподілу таких доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування ЄСВ), членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб.

Винагорода за договором ЦПХ — коли не порушується вимога «неприбутковості»

Не вважається порушенням вимог «неприбутковості» та розподілом доходу виплати працівнику за виконані роботи (надані послуги) на підставі договору ЦПХ, якщо такі витрати є фінансуванням видатків на:

  • своє утримання;
  • реалізацію мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених установчими документами такої неприбуткової організації.

Зазначена норма передбачена підпунктом 133.4.1 Податкового кодексу.

За інформацією ГУ ДПС у Запорізькій області

Винагорода за договором ЦПХ — коли не порушується вимога «неприбутковості»
Ірина Житковаголовний редактор Експертус Кадри
Баланс робочого часу — 2020 стане у пригоді, щоб правильно скласти графіки роботи на наступний рік та спланувати фонд заробітної плати. Дізнайтеся про можливе перенесення робочих днів у 2020 році та скачайте Баланс робочого часу на 2020 рік.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14528

Електронна декларація – хто подає

❗️Подання електронної декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ. Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану, яка її форма з 11 жовтня 2024 року та які штрафи передбачено – у нашій консультації.
91200

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
328523

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді