Однострій для поліцейських обліковуватимуть по-новому

Держбюджет-2020: дев’ять таблиць для розрахунків

МВС затвердив нову редакцію Порядку забезпечення поліцейських одностроєм (у мирний час).

Бухгалтерська служба органу (закладу, установи) поліції, закладів вищої освіти (ЗВО) обліковує однострій особистого користування на рахунку, передбаченому для обліку активів, що придбані (вироблені, отримані) та утримуються з метою подальшого розподілу, передачі або продажу.

Однострій для поліцейських обліковуватимуть по-новому

Предмети однострою особистого користування поліцейським видаватимуть за роздавальною відомістю на предмети однострою. Вона є підставою для складання акта на списання. Після видачі предметів однострою особистого користування забезпечується їх управлінський облік.

Підставою для відображення у бухобліку переведення інвентарного майна з однієї категорії до іншої є:

  • роздавальна відомість на предмети однострою та акт введення в експлуатацію — у разі переведення з першої до другої категорії;
  • акт зміни якісного стану — у разі переведення з другої до третьої категорії.

Акт зміни якісного стану — це нова форма документа. Його складатиме комісія та затверджуватиме керівник органу (закладу, установи) поліції, ЗВО. Цей акт є також підставою для складання акта на списання.

Із наказу МВС «Про внесення змін до Порядку забезпечення поліцейських одностроєм (у мирний час)» від 24.12.2019 № 1100

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Реєстрація РРО

РРО – це сфера, в якій час від часу відбуваються зміни. І вони постійні. Процедура реєстрації звичайних РРО спростилася за останні роки. Про реєстрацію РРО – тема даної консультації.
6845

Списання ліків у бюджетній установі

Прочитайте, що робити з лікарськими засобами після того, як спливе термін їх придатності та як правильно списати протерміновані ліки.
13147

Основні засоби 2024

Основні засоби це матеріальні активи, без яких жодна установа, держорган, ОМС функціонувати не зможе. Та не усі матеріальні активи є основними засобами. Розглянемо детальніше, що таке основні засоби установи та які вони бувають у 2024 році.
170859

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді