Як повернути кошти, які перерахували помилково на інший рахунок

НОВІ РАХУНКИ ДЛЯ СПЛАТИ ЄСВ 2020

Сьогодні, 20.03.2020, набрали чинності зміни до Порядку повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів. Ними визначено процедуру для коштів, які помилково або надміру зараховані на рахунки, відкриті для зарахування міжбюджетних трансфертів.

Як повернути кошти, які перерахували помилково на інший рахунок

Орган Казначейства поверне такі кошти на підставі листа місцевого фінансового органу за підписом керівника (його заступника), скріпленим гербовою печаткою. В ньому фінорган обов’язково має зазначити:

  • обґрунтування необхідності повернення коштів з бюджету;
  • суму платежу, яка підлягає поверненню;
  • реквізити рахунку, на який необхідно перерахувати кошти;
  • дату та номер документа на переказ, який підтверджує перерахування коштів до відповідного бюджету.

Окрім цього, платник подаватиме до відповідного органу Казначейства заяву та подання, дати складання яких не перевищують 30 календарних днів (раніше подання орган Казначейства отримував від органу ДПС).

Із наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до Порядку повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів» від 27.12.2019 № 577

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
328519

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1321

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді