Перевірки та штрафи у період боротьби з COVID-19. ОНОВЛЕНО

Влада анонсувала, що ніяких перевірок на період боротьби з вірусом ( з 18.03.2020 р. по 31.05.2020 р.). Тобто 3 місяці не буде документальних і фактичних податкових перевірок та перевірок ЄСВ.

Перевірки та штрафи у період боротьби з COVID-19. ОНОВЛЕНО

Залишаються тільки документальні позапланові перевірки при відшкодуванні ПДВ та камеральні (кабінетні) перевірки поданих декларацій та сплачених сум податків.

Також на цей же період встановлено мораторій на планові перевірки інших органів державного нагляду. Щоправда це не стосується санітарного та епідеміологічного контролю, державного регулювання цін, так як це частина антивірусних заходів, а також перевірок суб’єктів господарювання з діяльністю з високим ступенем ризику.

АЛЕ: під час карантину Держпраці буде збирати дані про порушення. Тому важливо опиратися на законодавчу базу.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірки Держпраці у 2024 році

У період дії правового режиму воєнного стану планові контрольні заходи не проводять. Стосується це і Держпраці. Але не все так просто та однозначно.
5742

Що робити, коли ревізори вважають незаконною передплату бухгалтерського видання

Отримайте поради від колишнього ревізора: ☑️ Як проаналізувати претензії? ☑️ Які аргументи підготувати? ☑️ Як надати письмове пояснення? 📝 Скачайте зразок пояснення ревізорам.
4897

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді