Кому з медичних та інших працівників ЗОЗ і ЦЕМД встановлять доплату

Зразок наказу про надання матеріальної допомоги

Уряд встановив на час карантину додаткові доплати у розмірі до 200% посадового окладу (з підвищеннями) з урахуванням обов’язкових доплат, надбавок пропорційно відпрацьованому часу:

  • медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з надання медичних послуг хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19) у закладах охорони здоров’я (ЗОЗ), що надають медичну допомогу цим хворим;
  • медичним та іншим працівникам спеціалізованих бригад для реагування на випадки коронавірусної хвороби (COVID-19) центрів екстреної медичної допомоги (ЦЕМД);
  • медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19) у державних ЗОЗ, що визначені у рішеннях відповідних ЦОВВ для надання стаціонарної медичної допомоги таким хворим.

Кому з медичних та інших працівників ЗОЗ і ЦЕМД встановлять доплату

Конкретний перелік посад працівників, яким встановлюється доплата, затверджує керівник ЗОЗ, ЦЕМД. Доплату встановлюють у тих ЗОЗ, ЦЕМД, які уклали договір про медичне обслуговування населення за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення за відповідним переліком та обсягом медичних послуг з Національною службою здоров’я.

Із постанови КМУ «Деякі питання оплати праці медичних та інших працівників, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 23.03.2020 № 246

Кому з медичних та інших працівників ЗОЗ і ЦЕМД встановлять доплату
Людмила Кравченко,керівник експертної групи Експертус Головбух
У яких розмірах і на який термін керівник установи має право встановлювати надбавки працівникам — дізнаєтеся зі статті

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Авансовий звіт у 2024 році: бланк та приклад заповнення

Для бухгалтера звична практика – видати працівникам аванс на відрядження, отримати від них авансові звіти, відшкодувати витрати за час поїздки. Та чи певний бухгалтер, що працівник подав авансовий звіт правильно? Надаємо бланк та приклад заповнення.
195030

Е-лікарняний: інструкція для бухгалтера 2024

Що треба знати про терміни оформлення та виплати допомоги з тимчасової непрацездатності та з вагітності та пологів на основі е-лікарняних – ці та інші пов’язані питання у даному огляді про електронні листки непрацездатності.
30610

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді