Урядовий інструмент контролю самоізоляції: за українцями будуть слідкувати онлайн

Мінцифри запровадить електронну мапу, що демонструє, чи дотримуються громадяни, які повернулися з країн з пандемією з 17 березня, правил самоізоляції згідно з наказом Уряду.

ЗАЯВА працівника на віддалену роботу і використання ноутбука/майна установи

Мінцифри: створено новий інструмент контролю самоізоляції

Даний сервіс створено Міністерством цифрової трансформації на основі Big Data від операторів мобільного зв’язку: Київстар, Водафон-Україна та Лайфселл спеціально для потреб МОЗ та РНБО.

Мета створення мапи – оптимізація дій держави щодо запобігання пандемії коронавірусу в Україні. Дані від операторів не містять персональної інформації про абонентів.

Варто відмітити, що питання захисту персональних даних абонентів – принципове для Уряду і, для операторів. А отже, дані від мобільних операторів, що отримує Мінцифри для аналізу, не містять жодної персональної інформації про абонентів. Отримується тільки інформація про:

  • кількість осіб, що повернулися з-за кордону;
  • країну та канал повернення;
  • кількість, яка не дотримується карантину (з моменту повернення з-за кордону);
  • сумарну кількість інших людей, з якими контактували порушники.

Завдяки мапі, громадяни можуть оцінити ступінь ризику небезпеки у своєму регіоні. І, беручи до уваги таку наочну інформацію, більш ретельно дотримуватись умов загального карантину.

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді