Пікніки у парках та інші порушення карантинного режиму: яким буде покарання

Штрафи за відсутність медичної маски або пікніки під час карантину складуть до 3,4 тис грн.

СКАЧАТИ ПАМ’ЯТКУ: Міфи і правда про коронавірус

Пікніки у парках та інші порушення карантинного режиму: яким буде покарання

Про це заявив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко. Він зауважив, що носити маски – це рекомендація держави, але через відсутність масок у вільному доступі поліція може провести лише профілактичну бесіду.

Проте КпАП поповнився новою нормою - ст.44-3. Вона передбачає накладення за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, приписів місцевої влади штрафу в розмірі від 17 тис. до 34 тис. грн (на посадовців - від 34 тис. до 170 тис. грн). Штрафи на підставі цієї норми активно накладає Нацполіція: штрафують за самовільне залишення місця обсервації людиною, яка може бути інфікована коронавірусною хворобою, порушення розпоряджень місцевої влади щодо обмеження кількості людей у громадському транспорті, за несанкціоновану торгівлю, яка наражає людей на небезпеку та інше.

Які медзаклади матимуть підтримку від держави

Під час онлайн-конференції міський голова Києва Віталій Кличко відповів на запитання журналістів щодо санкцій стосовно тих, хто в умовах обмежувальних заходів влаштовує пікніки. Він вважає, що якщо люди не розуміють слів і пояснень, не дотримуються правил, єдине, що може на них вплинути – це штрафи. Поки на тих, хто влаштовує пікніки в парках та зонах відпочинку, має складати протоколи поліція. Проте, як зауважив мер, зараз вже підключаються комунальні служби - працівники благоустрою, муніципальна охорона та інші служби. Вони складатимуть протоколи і виписуватимуть штрафи від 1 700 до 3 400 за порушення правил.

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді