Спеціалізовані шпиталі будуть створювати держоргани та ОМС

Учора, 13.04.2020, Парламент направив на підпис Президенту України закон «Про внесення змін до Закону України про захист населення від інфекційних хвороб» щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» (відповідний законопроєкт № 3320).

Спеціалізовані шпиталі будуть створювати держоргани та ОМС

У ньому визначені такі поняття як «самоізоляція», «обсервація», «обсерватор». Підстави та порядок обов’язкової самоізоляції, обсервації та госпіталізації визначатиме Уряд.

Органи виконавчої влади і ОМС отримують право створювати тимчасові заклади охорони здоров’я (спеціалізовані шпиталі) без необхідності виконання ліцензійних вимог з метою додаткового забезпечення надання медичної допомоги населенню.

Заклади охорони здоров’я на період дії карантину зможуть додатково залучати на умовах контракту медичних працівників.

З офіційного веб-порталу ВРУ

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява про відкриття та закриття рахунків

Відкриття та закриття рахунків актуально на початку та в кінці року, а також в процесі реорганізації бюджетної установи. А після набуття чинності наказу Мінфіну від 18.01.2024 № 23 додатково Казначейство у тримісячний строк переукладатиме з клієнтами договори про здійснення розрахунково-касового обслуговування. Тримайте зразки заяви про відкриття та закриття рахунків.
38390

Реєстраційна картка учасника бюджетного процесу в ІАС «LOGICA» – заповнення з експертом

У консультації про заповнення електронної форми реєстраційної картки, яка використовується для реєстрації учасників бюджетного процесу. Розглянемо, хто і який розділ заповнює та як заповнити кожне поле форми.
1901

Типова програмна класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів

Програмна класифікація видатків та кредитування місцевого бюджету, відповідно до вимог частини другої статті 10 Бюджетного кодексу України, формується місцевим фінансовим органом за пропозиціями, поданими головними розпорядниками бюджетних коштів під час складання проекту рішення про місцевий бюджет у бюджетних запитах.
11950

Паспорт бюджетної програми місцевого бюджету 2025

Складають паспорт бюджетної програми місцевого бюджету усі головні розпорядники за коштами місцевого бюджету. Розкажемо про особливості заповнення, внесення змін та термін затвердження.
53528

Як підготувати бюджетний запит на 2025 рік

Бюджетний запит – це початок циклу щорічного бюджетного процесу. Як його готувати при складанні проєктів місцевих бюджетів, якими правилами та нормативними документами керуватися, про інструкцію з підготовки бюджетних запитів, типовий перелік результативних показників, типові недоліки підготовки бюджетних запитів – питання даного огляду.
25808

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді