У Києві примусово закриватимуть підприємства: в яких випадках?

Примусове закриття підприємств контролюватимуть «Київський лабораторний центр МОЗ», головне управління Держпраці та Національна поліція.

4 способи залишити працівників вдома

В Києві закриватимуть підприємства, в яких виявлено захворілих на COVID-19

Як повідомив міський голова Вітай Кличко, якщо на підприємстві чи в установі виявлять випадок захворювання на COVID-19, - підприємство закриють. А усіх працівників відправлять на двотижневу самоізоляцію під контролем лікарів. Прикладом такого закриття було наведено Києво-Печерську Лавру.

Антикризові заходи та оплата роботи в умовах карантину

Ця міра була законодавчно підкріплена рішенням Постійної комісії КМДА з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (протокол № 22 від 09.04.2020 р.). Згідно з ним указаним установам та відомствам доручено при виявленні працівників, хворих на коронавірус, в організованих трудових колективах (в тому числі і серед працівників закладів охорони здоров'я міста Києва) забезпечити:

  • запровадження протиепідемічних обмежувальних заходів до суб'єктів господарювання, де виявлені хворі, строком на 14 календарних днів;
  • складання плану ліквідації вогнища інфекційного захворювання по кожному суб'єкту господарювання, де виявлені працівники хворі на COVID-19, та контроль за його виконанням.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
151988

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді