Лікарняні від ФСС: як виплачуватимуться при ліквідації підприємства

Якщо офіційно підтверджено, що організація перебуває у стані припинення, то лікарняні працівникам будуть сплачуватися робочим органом Фонду соціального страхування за місцем здійснення обліку діяльності такої організації як страхувальника.

Скачати заяву-розрахунок лікарняних

Лікарняні від ФСС: як виплачуватимуться при ліквідації підприємства

Допомога по тимчасовій непрацездатності, як і допомога по вагітності та пологах застрахованим особам надається за основним місцем роботи та за сумісництвом у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Антикризові заходи та оплата роботи в умовах карантину

У разі ліквідації (реорганізації) підприємства, сплата лікарняних, які було нараховано до їх ліквідації (реорганізації), виплачується застрахованим особам їх правонаступником, а в разі відсутності правонаступника – робочим органом Фонду за місцем здійснення обліку ліквідованого підприємства як страхувальника.

У випадку сплати Фондом, матеріальне забезпечення надається застрахованим особам на загальних підставах відповідно до ст. 34 Закону № 1105, тобто фінансування страхувальників здійснюється робочими органами на підставі заяви-розрахунку.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оплачувати запізнілий лікарняний

Бухгалтер дізнався про відкритий лікарняний з запізненням. Або ж лікарняний був відкритий за вже відпрацьований день. Як обчислити лікарняні такому працівникові з прикладом заповненого Додатка Д1, – у даній консультації.
26799

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
246319

Оплата електронного лікарняного в бюджетній установі: алгоритм

Розглянемо, як здійснюється оплата е-лікарняного за рахунок роботодавця і які основні моменти потрібно врахувати бухгалтеру, якщо оплата лікарняного здійснюється в межах перших 5 днів тимчасової непрацездатності.
14569

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
23133

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді