Працівник змінив рішення щодо звільнення за власним бажанням: дії працедавця

Якщо працівник відкликав свою заяву на звільнення роботодавець має право все ж таки здійснити звільнення у випадку, якщо на місце цього працівника вже було запрошено іншого.

-40% на вартість навчання Антикризові заходи та оплата роботи в умовах карантину

Працівник змінив рішення щодо звільнення за власним бажанням: дії працедавця

Працівник має попередити роботодавця про свою звільнення за 2 тижні письмовою заявою. Двотижневий строк починають обчислювати з дати фактичного попередження роботодавця, а не з дати, зазначеної в заяві. Одностороннє скорочення цього строку як працівником, так і роботодавцем, не допускається.

У випадку якщо роботодавець відмовляється приймати заяву, працівник може надіслати таку заяву поштою рекомендованим листом з повідомленням. Тоді датою, з якої вестиметься відлік строку попередження, буде дата вручення листа, зазначена в повідомленні про вручення.

Якщо після закінчення двотижневого строку працівник продовжує працювати і не вимагає розірвання трудового договору, роботодавець не може звільнити його згідно з поданою раніше заявою. Не можна звільнити працівника і в тому випадку, якщо він до закінчення двотижневого строку відкликає свою заяву про звільнення.

Працедавець може розірвати трудовий договір із працівником, який відкликав свою заяву лише у випадку, якщо на його місце вже було запрошено іншого працівника, якому згідно із законодавством не може бути відмовлено в укладанні трудового договору (ч. 2 ст. 38 КЗпП), а саме працівника, запрошеного в порядку переведенняз іншого підприємства, установи, організації (ч. 5 ст. 24 КЗпП).

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
244904

Розрахунок при звільненні – приклади

Розрахунок при звільненні: ► компенсація відпусток ►вихідна допомога ►оподаткування розрахунку ►аліменти у виплаті розрахункових при звільненні ► приклади на 2024 рік
142950

Копія наказу про звільнення – зразок

Замість трудової книжки закон передбачає інший обов’язковий документ, який треба видати під час звільнення – копія наказу про звільнення.
71410

Скорочення працівників

Алгоритм скорочення працівників під час карантину й не тільки розглянемо у даній консультації.
10182

Звільнення працівників у воєнний час – зразки документів

Запровадження воєнного стану та збройна агресія призвели до збільшення частоти звільнення працівників у бюджетних установах з причин їх смерті, тривалої відсутності чи через знищення майна установ. Розглянемо детально ці процедури звільнення та які документи потрібно видати при цьому.
46456

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді