Паспорт у смартфоні: запущено цифрові аналоги паперових документів

Електронні версії ID-картки та закордонного паспорта вже зовсім скоро будуть доступні у мобільному застосунку «Дія». Вони є цифровими аналогами паперових документів, відповідно до постанови.

Отримайте -40% на Експрес-курс для керівників та фахівців бухгалтерської служби

Паспорт у смартфоні: вже ухвалено постанову

Це особливо актуально під час карантину, адже цифрові паспорти можна використовувати як посвідчення особи на випадок, якщо зупинила поліція.

COVID-19: антикризові зміни — 2

Крім того, за електронним паспортом у межах країни можна подорожувати літаком чи поїздом, отримувати поштові послуги та проводити банківські операції. Також за паспортом у мобільному застосунку «Дія» отримати медичні, готельні послуги або пред’явити правоохоронним органам.

За цифровим паспортом також можна скористатися бібліотекою, отримати послуги зв’язку, входити в адмінбудівлі та отримувати державні послуги у ЦНАПах, на порталі «Дія» або для одержання коштів при поверненні товару.

Усі цифрові документи у мобільному застосунку «Дія» дійсні лише на території України. Закордонний паспорт надає такі самі права і можливості, як і національний.

За інформацією з Урядового порталу

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
1668

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14527

Зарплата держслужбовців 2025

Оплата праці за посадами державної служби 2025 року як і минулого обмежується розміром та кількістю виплат згідно з Держбюджетом-2025. І хоча наразі маємо проєкт цього акта, вже однозначно можна сказати, чи буде підвищення зарплати держслужбовцям у 2025 році. Розглянемо детальніше якою буде зарплата держслужбовців, чи переглянуть посадові оклади на 2025 рік.
800

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді