Заява-розрахунок : як подати до ФСС, якщо немає ЕЦП

В разі якщо роботодавець не має ЕЦП і не може подати заяву-розрахунок дистанційно, можливо подати її у Фонд особисто. У відділеннях розташовані спеціальні скриньки на період дії карантину.

Скачати заяву-розрахунок лікарняних

Заява-розрахунок до ФСС: як подати під час карантину, якщо немає ЕЦП

Наводимо алгоритм прийому заяв-розрахунків від роботодавців для виплати лікарняних і декретних під час дії карантину:

  • Прийом заяв-розрахунків, за якими Фонд фінансує надання матеріального забезпечення застрахованим особам, відбувається у штатному режимі.
  • Заяву-розрахунок, як і раніше, можна подати у відділенні Фонду особисто, для цього у відділеннях розташовані спеціальні скриньки.
  • За можливості краще все ж обрати дистанційний спосіб подання заяви, принаймні на період дії карантину.
  • Щоб подати заяву-розрахунок дистанційно, у роботодавця має бути укладений відповідний договір із Фондом.
  • Документи подаються із застосуванням електронного підпису/печатки, а клієнтське спеціалізоване програмне забезпечення для створення та подання електронних документів роботодавець обирає самостійно.

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3540

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47265

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
6905

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді