Заява-розрахунок : як подати до ФСС, якщо немає ЕЦП

В разі якщо роботодавець не має ЕЦП і не може подати заяву-розрахунок дистанційно, можливо подати її у Фонд особисто. У відділеннях розташовані спеціальні скриньки на період дії карантину.

Скачати заяву-розрахунок лікарняних

Заява-розрахунок до ФСС: як подати під час карантину, якщо немає ЕЦП

Наводимо алгоритм прийому заяв-розрахунків від роботодавців для виплати лікарняних і декретних під час дії карантину:

  • Прийом заяв-розрахунків, за якими Фонд фінансує надання матеріального забезпечення застрахованим особам, відбувається у штатному режимі.
  • Заяву-розрахунок, як і раніше, можна подати у відділенні Фонду особисто, для цього у відділеннях розташовані спеціальні скриньки.
  • За можливості краще все ж обрати дистанційний спосіб подання заяви, принаймні на період дії карантину.
  • Щоб подати заяву-розрахунок дистанційно, у роботодавця має бути укладений відповідний договір із Фондом.
  • Документи подаються із застосуванням електронного підпису/печатки, а клієнтське спеціалізоване програмне забезпечення для створення та подання електронних документів роботодавець обирає самостійно.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Як розрахувати середньооблікову кількість штатних працівників

Коли справа доходить до подання звітності, у бухгалтера постають питання. Адже є сумісники, декретниці, нові працівники й ті, що звільнилися. Давайте розглянемо, як розраховується середньооблікова кількість штатних працівників.
54848

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3270

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді