Камеральна перевірка податкової декларації: подовжено граничний строк

Закон №540 передбачає тимчасове подовження загального терміну камеральних перевірок, встановленого п. 76.3 ПКУ, для певних випадків.

Скачати податкову накладну за новою формою

Камеральна перевірка податкової декларації: подовжено граничний строк

Згідно з цим Законом, камеральна перевірка податкової декларації або уточнюючих розрахунків за звітні періоди березень – травень 2020 року, може бути проведена лише протягом 60 календарних днів після останнього дня граничного строку їх подання.

Якщо такі документи були надані пізніше – це 60 днів за днем їх фактичного подання (згідно п. 76.3 ПКУ цей термін складає не більше 30 календарних днів).

Враховуючи зазначене, камеральна перевірка по податковій декларації за березень 2020 року, граничний термін подання якої припадає на 20 квітня 2020 року, і яка подана, наприклад:

  • 17 квітня 2020 року (із дотриманням терміну подання) – може бути проведена до 19 червня включно;
  • 23 квітня 2020 року (із порушенням терміну подання) – може бути проведена до 22 червня включно.

Так само, якщо уточнюючий розрахунок до податкової декларації подано 10 квітня 2020 року, то камеральна перевірка такого уточнюючого розрахунку може бути проведена до 9 червня включно.

Терміни проведення камеральної перевірки податкових декларацій та уточнюючих розрахунків з ПДВ не змінюються.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83350

Рахунки ЄСВ 2024

Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не змінювались з 2021 року. Бухгалтер, який перераховує ЄСВ, має знати які є види рахунків та коли їх використовувати, де завжди будуть актуальні реквізити рахунків, як правильно заповнювати призначення платежу у платіжній інструкції та що робити, якщо ЄСВ сплатили на інший рахунок (для зарахування зарплатних податків – ПДФО/військового збору).
2440

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді