Пільга з ПДВ щодо імпорту і постачання медвиробів: як скористатися

Наводимо варіанти дій, необхідних для того, щоб скористатися ПДВ-пільгою згідно з Законом №540.

План перевірок Держпраці на 2020 рік ⋙

Пільга з ПДВ щодо імпорту і постачання медвиробів: як скористатися

З 2 квітня 2020 року завдяки Закону №540 п. 71 підрозділу ІІ розд. ХХ ПКУ викладено в новій редакції. Раніше цей пункт звільняв від оподаткування ПДВ лише імпорт ліків та медвиробів для боротьби з коронавірусом). Наразі звільнення від оподаткування ПДВ таких товарів поширюється і на операції з постачання на митній території України.

Але для того, щоб скористатися пільгою, мало імпортувати або продати в Україні товар, який є в оновленому переліку. Треба ще виконати одну з трьох умов, зазначених у примітці до нього:

  1. подати декларацію про відповідність та нанести на товар знак відповідності технічним регламентам,
  2. подати повідомлення МОЗ про введення в обіг медичних виробів, стосовно яких не виконані вимоги технічних регламентів,
  3. подати повідомлення Держпраці про введення в обіг засобів індивідуального захисту, стосовно яких не виконані вимоги технічних регламентів.

Які медзаклади матимуть підтримку від держави

При цьому, дія Технічного регламенту не поширюється на засоби індивідуального захисту, на які видано таке повідомлення Держпраці. Отже, на Держпраці покладено завдання щодо видачі повідомлень про введення в обіг засобів індивідуального захисту, стосовно яких не виконані вимоги Технічного регламенту, але використання яких необхідно в інтересах охорони здоров’я.

У зв’язку зі змінами, варто звернути увагу на корективи у кодах УКТЗЕД та найменуваннях засобів індивідуального захисту, що внесені до Переліку.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

ПДВ 2024 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2024 році, зміни у ставках ПДВ 2024, про податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2024, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
1965

Порядок складання податкової декларації з ПДВ

Розглянемо оновлену форму податкової декларації з ПДВ. У консультації знайдете, як заповнити всі рядки чинної ПДВ-декларації, приклад заповнення чинної декларації з ПДВ, а також інформацію про найбільш уживані додатки до ПДВ-декларації у бюджетників – Д1 та Д6.
56940

ПДВ 2023 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2023 році, зміни у ставках ПДВ 2023, про нову податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2023, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
48108

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді