Аванс на відрядження бюджетників: змінено порядок виплати

Відтепер аванс на відрядження працівників бюджетних установ перераховуватиметься двома шляхами. Головною умовою є використання при цьому платіжних карток.

Зразок заповнення штатного розпису бюджетної установи 2020

Аванс на відрядження бюджетників: змінено порядок виплати

Тож кошти на відрядження держслужбовців та інших бюджетників перераховуватимуть:

  • на поточний рахунок працівника, за умови використання ним для необхідних операцій платіжної картки;
  • на рахунок підприємства, що відправляє працівника у відрядження, за умови використання ним для необхідних операцій корпоративних платіжних карток.

Разом з тим, аванс можна видавати готівкою працівникам, яких у відрядження направляють держоргани і військові формування, на які законодавством покладено завдання і повноваження з розвідувальної, контррозвідувальної та оперативно-розшукової діяльності.

Дані зміни опубліковані в Наказі № 155, котрий скоригує норми Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон.

Крім того, цим наказом уточнено обсяг інформації, яку має містити наказ (розпорядження) про службові відрядження:

  • мета виїзду, завдання, пункт призначення (місто або міста призначення, інші населені пункти);
  • найменування підприємства, установи або організації, куди відряджається працівник;
  • строк (дата вибуття у відрядження та дата прибуття з відрядження);
  • джерело фінансового забезпечення витрат на відрядження;
  • інші ключові моменти (вид транспорту, інформація про додаткові обмеження щодо сум та цілей використання коштів), після затвердження кошторису витрат.

Якщо направляють працівника підприємства у службове відрядження за запрошенням, то подають його копію та за наявності програму заходів.

Зарплату можна перераховувати відрядженому працівнику на його поточний рахунок, операції за яким можуть здійснюватися з використанням платіжних карток, або у визначених законодавством випадках переказати поштою на прохання працівника за рахунок підприємства, що його відрядило.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Авансовий звіт у 2024 році: бланк та приклад заповнення

Для бухгалтера звична практика – видати працівникам аванс на відрядження, отримати від них авансові звіти, відшкодувати витрати за час поїздки. Та чи певний бухгалтер, що працівник подав авансовий звіт правильно? Надаємо бланк та приклад заповнення.
195036

Наказ про відрядження – всі зразки

Наказ на відрядження складають на особу, яку направляють для виконання роботи за кордон або в інший населений пункт. Експерт надає готові зразки наказі про відрядження або про його припинення.
155164

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
69720

Як обліковувати витрати на відрядження в ОМС

Відрядження – це повсякденна необхідність будь-якої установи, яка провадить активну діяльність і органи місцевого самоврядування (ОМС) є таким прикладом. Як обліковувати витрати на відрядження, які саме витрати та в яких розмірах можна компенсувати відрядженому посадовцю, службовцю ОМС, оподаткування витрат на відрядження, особливості закордонних відряджень – у даному огляді.
14606

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді