ЗІЗ для працівників: що з оподаткуванням?

Теми:
Вартість знешкоджувальних засобів, спецодягу та засобів індивідуального захисту, якими працедавець забезпечує робітників, не включається до оподатковуваного доходу.

Зразок заповнення форми 1 ДФ

ЗІЗ для працівників: що з оподаткуванням?

Порядок забезпечення, перелік та граничні строки використання спеціального одягу та інших ЗІЗ встановлюються КМУ та галузевими нормами безоплатної видачі працівникам.

Податківці уважають, таке звільнення від оподаткування ПДФО мийних та дезінфікуючих засобів, спецодягу та інших ЗІЗ діє лише у випадку, якщо дотримані умови, виписані у пп. 165.1.9 ПКУ. Якщо ж не дотримано вимог пп. 165.1.9 ПКУ, тоді вартість виданих засобів розцінюються як додаткове благо із відповідними наслідками в оподаткуванні.

У податковому розрахунку за ф. №1ДФ додаткове благо у вигляді вартості безоплатно отриманих товарів показують за ознакою доходу "126". А вартість засобів, якими забезпечують працівника для виконання Закону України "Про охорону праці" від 14.10.1992 р. № 2694-XII, - за ознакою доходу "136".

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

ПСП 2024: кому і як надавати

Податкова соціальна пільга у 2024 році надає можливість зменшити розмір ПДФО. Хто має право на ПСП 2024, як її застосовувати, для кого призначена «дитяча» ПСП та який її розмір, які документи потрібні для застосування такої ПСП, які коди ознак ПСП застосовувати при складанні Додатку 4ДФ Податкового розрахунку – відповіді на ці питання у даному огляді.
29074

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
35695

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
84923

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді