Закупівля захисних костюмів для лікарів: Антикорупційний комітет заслухав доповідь МОЗ

У середу, 6 травня, в режимі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань антикорупційної політики. Члени Комітету розглянули питання про додержання Міністерством охорони здоров’я законодавства при закупівлі захисних костюмів для лікарів, зокрема щодо можливого завищення ціни.

Технічні вимоги у тендерній документації: що врахувати

Закупівля захисних костюмів для лікарів: Антикорупційний комітет заслухав доповідь МОЗ

Інформацію надала заступник Міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова. Вона поінформувала, що в МОЗ закупівлі здійснює підпорядковане йому державне підприємство “Медичні закупівлі України”.

За інформацією Світлани Шаталової, 20 березня Кабінетом Міністрів України було виділено 35 мільйонів гривень для Міністерства на закупівлю засобів захисту в умовах пандемії коронавірусу. МОЗ визначилось із потребою закупівлі комбінезонів із біологічним захистом. ДП “Медичні закупівлі України” був оголошений і проведений тендер без погодження технічних умов закупівлі.

У результаті, за словами Світлани Шаталової, МОЗ самостійно закупило захисні костюми із залученням фахівців для узгодження технічних умов за стандартом 1426.

Антикризові закупівлі — за винятковими правилами

Міністерство направило запити в регіони щодо виділених сум на закупівлі засобів захисту та того, що саме було закуплено і зараз підбиває підсумки.

Відповідаючи на запитання народних депутатів, Світлана Шаталова поінформувала, що МОЗ закупило понад 71 тисячу захисних костюмів, оснащених додатково бахілами, в українських виробників за ціною близько 500 гривень і вони мають надійти до кінця тижня.

Заступник Міністра наголосила, що продаються засоби захисту, які, можливо, дешевші, але не мають підтвердженої відповідності стандарту 1426.

За її словами, на сьогодні у країні діє “самодекларування” виробників щодо відповідності стандартам, оскільки немає можливості проводити сертифікацію засобів захисту. Зараз це питання вирішується.

За інформацією з сайту ВРУ

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
3901

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35192

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
5890

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
29461

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді